KUZKA'dan öğretmenlere teknoloji girişimciliği atölyesi

KUZKA ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenen 'Teknoloji Girişimciliği Temel Kodlama Yetkinlikleri Eğitim Atölyesi' başladı.

  • 1471
KUZKA'dan öğretmenlere teknoloji girişimciliği atölyesi

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde Kastamonu, Çankırı ve Sinop’ta görevli okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğretmenlerine yönelik düzenlenen “Teknoloji Girişimciliği Temel Kodlama Yetkinlikleri Eğitim Atölyesi” başladı.

Eğitimlerden 140 öğretmen faydalanacak

KUZKA tarafından TR82 Bölgesi İl Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenen online atölye çalışmalarıyla öğretmenlerin teknoloji girişimciliği alanında bilgilerini artırmak ve öğrencilerin teknoloji girişimciliği alanında eğitimlerine destek sağlanması amaçlanıyor. Eğitimlere, Kastamonu, Çankırı ve Sinop İl Milli Eğitim Müdürlükleri bünyesinde okul öncesi (anaokulu), ilkokul ve ortaokullarda görev yapan toplam 140 öğretmen katılıyor. Eğitimlerden okul öncesi ve ilkokul düzeyinde 40’ar, ortaokul düzeyinde ise 60 öğretmen faydalanacak. Atölye çalışmalarında öğretmenlere algoritma mantığı, blok tabanlı programlama ve arduino (simülasyon) konularında eğitimler verilecek.

Eğitimler 3 grupta verilecek

Eğitimler 1 Kasım 2021 tarihinde online olarak ilkokul düzeyindeki öğretmenler için başlamış olup diğer düzeylerdeki eğitimlerle birlikte toplam 7 eğitim ise 3 Aralık tarihinde tamamlanacaktır. Program kapsamında öğretmenler üç grup halinde eğitimlerini gerçekleştirilecekler. Buna göre birinci grupta yer alan Kastamonu ilindeki öğretmenler, okul öncesi (anaokulları) 15-19 Kasım 2021 tarihlerinde 10:00-12:00 saatleri arasında, ilkokullar 01-12 Kasım 2021 tarihlerinde (hafta içi her akşam, hafta sonu hariç) 20:00-22:00 saatleri arasında, ortaokullar 22 Kasım-3 Aralık 2021 tarihleri arasında (hafta sonu hariç) 20:00-22:00 saatleri arasında eğitim alacaklar. İkinci grupta bulunan Çankırı ilindeki öğretmenler, okul öncesi (anaokulları) 15-19 Kasım 2021 tarihlerinde 13:00-15:00 saatleri arasında, ilkokullar 01-12 Kasım 2021 tarihlerinde (hafta içi her akşam, hafta sonu hariç) 20:00-22:00 saatleri arasında, ortaokullar 22 Kasım-3 Aralık 2021 tarihleri arasında (hafta sonu hariç) 20:00-22:00 saatleri arasında eğitim alacaklar. Son grupta Sinop ilindeki öğretmenler okul öncesi (anaokulları) ve ilkokullar Çankırı ile birlikte eğitime katılacak. Bu grubun ortaokul kısmı ise 22 Kasım-3 Aralık 2021 tarihleri arasında (hafta sonu hariç) 20:00-22:00 saatleri arasında eğitimlere katılabilecekler.

Eğitimler bilgisayar ve tablet üzerinden online yapılacak

Eğitimlerin okul öncesi (anaokulları) grubunda, öğretmenlerin Algoritma ve Scratch Jr. programlarının kullanımı eğitimi için bilgisayar veya tabletle, ilkokullarda Algoritma, MaKey MaKey ve Scratch programları kullanımı eğitimi için bilgisayarla, ortaokullarda Algoritma, Scratch ve Arduino programlarının kullanımı eğitimi için bilgisayar ile online bağlanarak katılmaları gerekiyor.

Yaygınlaştırma eğitimleri düzenlenecek

Eğitimler tamamlandıktan sonra eğitimleri alan öğretmenler kendi okullarında veya yakın çevre okullardaki diğer öğretmenlere aldıkları eğitimi anlatacak. Ayrıca Teknoloji Girişimciliği Temel Kodlama Eğitimleri sayesinde eğitim alan tüm öğretmenler, dersine girdiği öğrencilere uygulama eğitimi verecek. Böylece yıl sonuna kadar Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerinde tüm kademelerde birçok öğrencinin temel kodlama eğitimleri ile ilgili çalışma yapması sağlanacak.