KUZKA İl Bilgilendirme Toplantıları sona erdi

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) 2019 Yılı Turizm Altyapısının Geliştirilmesi (TAG) Mali Destek Programı kapsamında Kastamonu ve Çankırı'da da düzenlenen İl Bilgilendirme Toplantıları Sinop'la sona erdi.

  • 557
KUZKA İl Bilgilendirme Toplantıları sona erdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sinop Valiliği Toplantı Salonu’nda yapılan Sinop Bilgilendirme Toplantısı’na Sinop Vali Yardımcısı İzzet Ercan, İl Genel Meclis Başkanı Şükrü Gündoğdu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salim Akbaş, KUZKA Genel Sekreter Vekili Dr. Serkan Genç, ilçe kaymakamları ile çok sayıda kamu kurum ve kuruluş temsilcisi katıldı.

"Turizmde gelişme için paydaşlar potansiyellerini birleştirmeli"
Bilgilendirme toplantısında katılımcılara seslenen KUZKA Genel Sekreter Vekili Dr. Serkan Genç, sağladığı katma değer ile küresel bir rol üstlenen turizm sektörünün kendi dışında iki katı kadar ekonomi ve istihdam yaratmakta olduğunu ifade ederek, “Tarihi, kültürü ve doğal güzellikleri ile önemli bir turizm destinasyonu olan ülkemize daha fazla katma değer sağlayabilmek için yerel paydaşların kapasitelerini bir araya getirerek destinasyon bazında gelişimi yönetmeleri oldukça önem arz etmedir. Doğru strateji ile yürütülen destinasyonlar kente ve bölgenin kalkınmasına önemli katkı sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

"Şehir tanıtımı ve markalaşma çalışmaları yürütüyoruz"
Dr. Genç, “Ajans olarak Bölgemizin tanıtılması ve turizmin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yürütmekteyiz. Bu amaçla mali destek programları aracılığıyla KOBİ’lere ve turizm altyapı projelerine destek sağlamaktayız. Ajansımız yeni dönemde benimsenen en az üç yıllık bakış açısını yansıtan “Sonuç Odaklı Program” modeli ile aktif rol üstlenerek bölgenin kalkınmasına yönelik etkisini artırmayı hedefliyoruz. Bu amaca yönelik olarak Ajansımız tarafından Bölge turizminin gelişmesine yönelik “Şehir Tanıtımı ve Markalaşma Sonuç Odaklı Program” tasarlandı. 26 Kasım 2018 tarihinde ilan ettiğimiz Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı da bu kapsamda hazırlandı. Programın önceliği Bölge turizmi açısından önem arz eden ve program kapsamında belirlenen doğal, kültürel ve tarihi unsurların altyapısının iyileştirilmesidir” dedi.

Konuşmalar sonrasında KUZKA Planlama, Program ve Stratejik Araştırmalar Birim Başkanı Serkan Doğru, “Bütünleşik Turizm Projesi” kapsamında yapılan ve devam eden çalışmalarla ilgili toplantıya katılan kamu kurum ve kuruluş temsilcilerine bilgi verdi.

Daha sonra KUZKA Program Yönetimi Birimi Uzmanı Mehmet Uğur Serin ise turizm unsurlarının altyapısının iyileştirilmesine yönelik düzenlenen 2019 Yılı Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı (TAG) hakkında kamu kurum ve kuruluşu temsilcilerine program hakkında detaylı bilgilendirme yaptı. Serin, sunumunda programın içeriği, bütçesi, hibe desteği tutarları, kapsadığı konular, uygun başvuru sahipleri ile son başvuru tarihlerine ilişkin katılımcılara bilgiler aktardı.

Sinop’ta gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısı, katılımcıların programa ilişkin proje fikirlerinin alınması ve sorularının cevaplandırılmasıyla son erdi.