KUZKA Online Girişimcilik Kampı sona erdi

Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerindeki Meslek Yüksekokullarında eğitim gören gençlere yönelik düzenlenen "Online Girişimcilik Kampı Programı" sona erdi.

  • 450
KUZKA Online Girişimcilik Kampı sona erdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerindeki Meslek Yüksekokullarında eğitim gören gençlerin girişimcilik kültürünü ve yaratıcı düşünme kabiliyetlerini geliştirmek amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı desteğiyle Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından düzenlenen “Online Girişimcilik Kampı Programı” sona erdi.

KUZKA tarafından 13-14 Haziran tarihlerinde 3 faz şeklinde hazırlanan etkinliklerin 3. fazı olan girişimcilik kampında öğrenciler, alanında uzman girişimci ekip gözetiminde 36 saatlik yarışma maratonuna katıldılar. Kamp etkinliğine başvuruyla alınan meslek yüksekokulu öğrencileri, kamp süresince start-up keşif kanvası, iş modeli kanvası ve etkili sunum hazırlama teknikleri konularında eğitim aldı.

Öğrenciler İş Fikri Geliştirme Projeleri hazırladı

Eğitimlerini tamamlayan gençler, daha sonra mentorler eşliğinde iş fikirlerini geliştirdiler ve fikir yarışması için jüri üyelerine sunmak üzere iş fikri sunumlarını hazırladılar. Takımlardan yarışmaya sunulan “Adım Adım Seyahat”, “Sanal Kabin” ve “ÇayDemlik” isimli iş fikrileri projeleri derece elde etti.

Başarılı projeler ödüllendirildi

Dereceye giren takımlar ödül olarak, KUZKA’nın eğitimlerine destek sağlayan University4Society’nin 2020 yılı yaz ayları boyunca ulusal çapta düzenleyeceği “Online Hızlandırma Programı”na katılma hakkı elde ettiler.

Girişimcilik videoları Youtube’da

Online Girişimcilik Kampı Programı online eğitimlerine katılamayan girişimcilik meraklıları, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’nın TC KUZKA Youtube kanalında kayıtlı eğitim videolarını 7/24 izleyerek girişimcilik konusunda kendilerini geliştirebilirler.

Girişimcilik eğitimleri devam edecek

Online Girişimcilik Kampı programlarına 2020-2021 eğitim öğretim döneminde de devam etmeyi planladığını açıklayan KUZKA, bu tür eğitimlere katılmak isteyen gençlerin Ajansın www.kuzka.gov.tr web sitesi ve sosyal medya hesaplarında yapılacak duyuruları takip etmelerini tavsiye ediyor.