LGS'de 'Taşmektep' neden tercih edilmeli?

Kastamonu Taşmektep Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni neden tercih etmeliyiz? İşte nedenleri...

  • 4021
LGS'de 'Taşmektep' neden tercih edilmeli?

Kastamonu Taşmektep Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden yapılan açıklamada, "LGS'de Taşmektep tercih edilmeli, biz ara eleman değil ana eleman, aranan eleman yetiştiriyoruz." denildi.

LGS'deki sistemin yüzde 0-2'lik dilimde kaliteli Fen ve Anadolu Liselerine yönlendirdiği, diğerlerinin hepsinin aynı potada olduğu belirtilen açıklamada; "Keza üniversite sınavı içinde durum çok benzer. Yüzde 10'luk kısım nitelikli/niteliksiz tüm önlisans ve lisans programlarına yerleşiyor. Diğerleri için sistem bir şey vaad etmiyor. Gelecek vaad etmeyen, çöken bir sistem var. Bu konu çok tartışma götürür. Fakat el becerisi iyi olan, mesleğini iyi yapan teknisyenlere üniversite mezunlarından yakın gelecekte çok daha ihtiyaç duyulacak. El becerisi kazanan çocuğun ufkunda ve özgüveninde patlama oluyor. Çok iyi girişimci de olabilirler. Bunlarında yüzde 2-10 dilimden çıkması muhtemel sadece. Çünkü hayat çok karmaşık ve teknolojiyi iyi kullanmak gerekecek."

"Okurken asgari ücret üzerinden para kazanacaklar"

"Hangi dilimden olursa olsun, sanat, spor, tiyatro, müzik, şiir, folklor, edebiyat, resim, felsefe vb. olmadan yaşam ellerinden kaçıp gidiyor. İşin manevi yönünü uzun soluklu değerlendirmek lazım.
Hem okuyan, mezun olduğunda ustalık belgesi sahibi olan ve okurken de bir asgari ücret üzerinden para kazanmak için öğrencilerimizi LGS tercihlerinde okulumuza ekip arkadaşımız olmaya davet ediyoruz."