'Liman, Ak Parti Siyasetini İleriye Taşıyacak'

AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, İnebolu Limanı'nın gelecekte AK Parti'nin siyasetine etki edeceğini belirterek, 'Liman, AK Parti'nin siyasetini ya yukarıya taşıyacak yada belirli bir seviyeye çekecek' dedi.

  • 823
'Liman, Ak Parti Siyasetini İleriye Taşıyacak'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Demir, Şerife Bacı Öğretmenevinde düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. İlk etapta yapılması gereken işleri planladıklarını ve öncelikle bu işlerden başlayacaklarını söyleyen AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, “Başbakanımızı ziyaret ederek eksiklerimizi ve isteklerimizi başlıklar halinde sunduk. En önemli konu benim için buranın kalkınmasıydı. En önemli olanı İnebolu Limanıyla alakalı bizzat görüştük. Konuyu direk kendisine ilettik. İhalesinin yapılmasıyla bizzat kendimiz ilgileneceğiz. Bu süreç artık iyi bir noktaya gidiyor. Olumlu olumsuz bütün gelişmeleri sizlerle paylaşacağız. İnebolu’nun Dünya ya Kastamonu’dan açılan bir kapı olduğunu Başbakanımıza ilettik. Kendisi de bize bu konuda çok çok yardımcı oldu” dedi.

“LİMAN, AK PARTİ’NİN SİYASETİNİ İLERİYE TAŞIYACAK”

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Kastamonu’nun önceden alamadığı yatırımları alacağının sözünü verdiğini belirten Demir, “Başbakanımız bizlere Kastamonu’nun önceden gerektiği kalkınma için yardımların alınmadığını ve bundan sonra hak ettiği ödenek ve çalışmaları alacağını bizzat söyledi. Kalkındırmak için ne gerekiyorsa yapılacağını ilettik ve takipte olacağız. İnebolu Limanı, benim için, Kastamonu için, Türkiye için emin olunki çok önemlidir. İnebolu Limanı, bizler için çok şey ifade ediyor. Aksi taktirde AK Parti’nin siyasetini gelecekte çok ileri taşıyacak bir liman yada siyasetini belirli bir seviyeye düşürecek bir limandır. Burası bizlerin, herkesin vicdanı, İnebolu Limanından bir sıkıntı çıkarsı ki çıkmayacağını çok iyi biliyorum, Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu son imzalayacak olan kişidir. Başbakanımız, imza atmayınca zaten özelleştirme gerçekleştirmiyor” diye konuştu.

“GELECEK HESABI YAPMADAN SİYASET YAPACAĞIM”
“Kastamonu’da, artık ‘ben’ yok, ‘biz’ var” diyen Demir, şunları kaydetti: “Kastamonu’da ki benlik duygusu artık biz olarak değişmekte ve birlik sesleri çıkmaktadır. Bunu net bir şekilde gelişerek de ortaya koyacağımızdan eminim. Bütün ilçelerimize dosya açarak her sorununu yazılı bir şekilde iletiyor ve ilgileniyorum. Birimlerden yazılı bir şekilde de olumlu olumsuz cevap alıyorum. Ve ne gerekirse vekil ve danışman arkadaşlarla takibini sağlıyoruz. Ben seçim zamanı da söylediğim gibi 1 dönem vekilliğe talibim. Niye derseniz ben Kastamonu için buradayım. Sizin için çalışmaya söz vermiş sizden izin almışım. Kastamonu’nun bizden sonrada en ufak sıkıntısına koşacak bir yapıdayım. Görevim bu. Kim engel olursa Kastamonu yararına yapılacak bir işe karşısında beni bulacak. Bunu açık dille söyleyebiliyorum. Kendime siyasi bir hesap çıkarmadan çalışacağım. Gelecek hesabı yapmıyorum. Bu görevi bir kere yapıp adam gibi yapıp çalışmak istiyorum. Önüme Kastamonu için geçecek babam dahi olsa emin olun tanımam. Bunu da önümüzdeki günlerde göreceksiniz. Vekil arkadaşlarımızla birlikte Kastamonu 1 tık ileri gidebiliyorsa ne mutlu bize diyorum. Halkımızın bize net bir görev verdi bizde bu görevi en layıkıyla yapmaya çalışıyoruz. Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal ile görüştük. Kastamonu yollarını masaya yatırdık. Yeni projeleri sunduk. Acil olan konularımızı bizzat konuşurken müdahale edip ilgilendi. Kendisi Kastamonu’da görev yapmış bir müdür olarak da sıkıntıları bilmesi ve ilgilenmesi bizi onurlandırdı”

“KASTAMONU’DA ARTIK BEN YOK, BİZ VAR”
“Kastamonu’da artık ben yok, biz var” diyen Demir, “En azından biz, milletvekilleri arasında ben diye bir şey yok. Eğer bizde de yoksa Kastamonu’da bu ben duygusu hiçbir kurumda da olmayacak. Zor olacak ama bunu yapacağız. Buda olma zorunda, ben olarak hareket eden hiç kimse başarıya ulaşamaz. Üç tane milletvekiliyiz, birimiz aradan sıyrıldı diyelim, tek başına gidiyor. Emin olun o, tek milletvekili hiçbir şey yapamaz. Yapmaya çalışırım ama bu halkın gözü önünde, insanların gözünde güzel bir itibar bırakmaz. Onun için ben değil, biz olacağız. Milletvekilleri olarak biz duygusunu aramızda başlattık, kurumlarımızda da bu biz duygusu zamanla olacak. Benlik duygularımızı bir kenara bırakıp Kastamonu için enerjimizi harcamalıyız. Bu kısa dönemde Kastamonu’da gelecekte bir şeylerin değişeceğinin göstergesi olduğunu unutmayalım” ifadelerini kullandı.

“24 SAAT TELEFONUM AÇIK, HERKES ARAYABİLİR”

Kastamonu’nun milletvekili olarak, Kastamonu için var güçleriyle çalışacaklarına dikkat çeken Demir, şöyle konuştu: “Bize oy vermiş veya vermemiş fark etmez. Ben, seçildikten itibaren herkesin vekiliyim artık. Bize oy vermemiş bile olsa kimin ne sorunu varsa onunla ilgilenmek ve sorunun çözmek bizlerin temel görevidir. Telefonum, 24 saat açık. Telefonumu hiçbir zaman kapatmadım. Beni, bir şey sormak için veya bir konu iletmek için herkes istediği zaman arayabilir. Bunda kimse hiç şüphe etmesin. Zaman buldukça ilçelerimizi ziyaret edeceğiz ve buradaki teşkilatımızla, vatandaşlarımızla bir araya gelerek istek ve taleplerini dinleyeceğiz. Her ilçe için ayrı bir klasör oluşturdum. Tüm ilçelerimizin sorunlarıyla ve istekleriyle ayrı ayrı ilgilenip takibini sürdüreceğim. Talep ve isteklerini bizzat takip ederek söylemde değil, icraata dökerek sonucu ulaşması için ben ve arkadaşlarım birlikte çalışıyoruz. Biz, Kastamonu’da değişik ve alışkın olmadığı bir sistemle çalışıyoruz ve çalışacağız. Tek amacımız hizmet. Hizmet ederken de daha önce söylediğim gibi bir döneme talibim, adam gibi bu bir dönemi yapacağım. Bu zaman zarfında tüm Kastamonu dinamikleri, kamu kurumlarındaki, tüm yetkililerle bu süreci getireceğiz”

(İHA)