Maalesef Savcıdan Kötü Haber

İstanbul Adliyesi'ndeki rehine operasyonunda ağır yaralı olarak kurtarılan Savcı Mehmet Selim Kiraz tedavi altına alındığı hastanede hayatını kaybetti.

  • 1056
Maalesef Savcıdan Kötü Haber
TAKİP ET Google News ile Takip Et

YAKLAŞIK 8 SAAT SÜREN KRİZ YAPILAN OPERASYONLA SONA ERDİ 
SAVCIYI AĞIR YARALAYAN TERÖRİSTLER ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

İstanbul Adliyesi’nde yaklaşık 8 saat süren rehine krizi polisin yaptığı operasyonla sona erdi. Operasyonda 2 terörist ölü ele geçirilirken savcı Mehmet Selim Kiraz ağır yaralı olarak kurtarıldı.

Çağlayan’daki İstanbul adliyesinde öğlen saatlerinden itibaren başlayan rehine krizi yaklaşık 8 saat sonunda akşam 20.30 sıralarında gerçekleşen operasyonla sona erdi.

Öğlen saatlerinde başlayan rehine krizinin ardından adliyedeki duruşmalar ve işlemler eteleyen Başsavcılık adliyedeki memurlarda 15.00 sıralarından itibaren çıkış emri verdi. Adliyeyi boşaltan Başsavcılık daha sonra adliyedeki basın odasının da boşaltılmasını istedi. Ancak yapılan görüşmelerin ardından basın mensuplarının odalarında kalmalarına müsaade eden yetkililer adliyenin üst katlarına ise kimseyi almadı.

Adliyeye giriş ve çıkışları tamamen kapatan yetkililer aralarında İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal’ında bulunduğu müzakereciler dışında kimsenin adliyeye girişine izin vermedi.


MÜZAKERELER SÜRERKEN SİLAH SESİ DUYULDU
Müzakereciler ile eylemciler arasında telefon görüşmesi sürerken savcının rehin tutulduğu odada akşam 20.30 sıralarında silah sesi duyuldu. Odadan silah sesinin duyulmasının ardından savcının odasının önünde hazır bekletilen özel tim ekipleri odayı basarak operasyona başladı. Kısa süren çatışmanın ardından eylemciler etkisiz hale getirilirken savcı Mehmet Selim Kiraz ağır yaralı olarak kurtarıldı.

İKİ KEZ PATLAMA ÇOK SAYIDA SİLAH SESİ DUYULDU
Çatışma sırasında adliyede iki kez patlama sesi duyulurken çok sayı dada silah sesi duyuldu. Patlamaların eylemciler tarafından bomba süsü verilmiş paketlerin kontrollü şekilde patlatılmasına ilişkin olduğu iddia edilirken operasyonda 2 terörist ölü ele geçirildi. Teröristler tarafından başından vurulan savcı Kiraz ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.
Operasyonun ardından İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ve terörden sorumlu Başsavcı Vekili Orhan Kapıcı kameralar karşısına geçerek operasyona ilişkin açıklama yaparak teröristlerin etkisiz şekilde ele geçirildiğini açıkladı.

Öte yandan olay yerinde bulunan terörist cesetleri olay yeri inceleme ekipleri tarafından inceleniyor. Cesetlerin, tamamlanacak işlemlerin ardından Adli Tıp Kurumu’na kaldırılması bekleniyor.

(İHA)