Hamdi Kendirci,Kastamonu Medya Konseyi Başkanı Oldu

Ankara merkezli faaliyet gösteren Medya Konseyi Derneği (MEDKO), il ve ilçelerde şube ve temsilcilikler açma kararını hayata geçirdi.

  • 747
Hamdi Kendirci,Kastamonu Medya Konseyi Başkanı Oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MEDYA KONSEYİ YURT GENELİNE YAYILIYOR

(İHA) - Ankara merkezli faaliyet gösteren Medya Konseyi Derneği (MEDKO), il ve ilçelerde şube ve temsilcilikler açma kararını hayata geçirdi. 

MEDKO Genel Yönetim Kurulu, Eylül ayında yapılan yönetim kurulu toplantısında dokuz ile şube açma kararı aldı. Medya Konseyi’nin Selim Bilge başkanlığında yapılan genel merkez yönetim kurulu toplantısında çıkan karar doğrultusunda illerden ve ilçelerden gelen taleplerin incelemeye alındığı ve alınan kararla birlikte Afyonkarahisar, Kilis, Kastamonu, Çorum, Muş, Bingöl, Siirt, Eskişehir, Kahramanmaraş’a, şube/temsilcilik açma yetkilendirilmesi yapılmış oldu. MEDKO Genel Başkanı Selim Bilge yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin doğusundan batısına uzanan bir çizgide basın çalışanlarının haklarını korumak için yola çıkan bütün arkadaşlarımızı canı gönülden selamlıyorum. Medya Konseyi’nin basın çalışanlarının karşılaştıkları zorlukların önüne geçmek için el birliği ile çözme iradesini ortaya koyacak bir sivil toplum kuruluşudur. Şimdi elele verip asıl faaliyetlerimizi yapma zamanıdır. Şimdi sırada Adana, Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Amasya, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bayburt, Bilecik, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Karaman, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Uşak, Van, Yalova, Yozgat, Zonguldak illerimiz var” dedi. 

Bilge, ayrıca illerde bulunan gazete, TV, haber sitesi, radyo sahiplerinin, yazarların ve medya çalışanlarının eğitimleri ile ilgili çalışmalar başlatacaklarını belirterek, gösterilen ilgiden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Medya Konseyi’nin yeni şubeleri ve başkanları şöyle:
“Afyonkarahisar: Mustafa Dağhan, Kilis, Kastamonu: Hamdi Kendirci, Çorum: Murat Öztürk, Muş: Fatih Çelik, Bingöl: Yunus Boztimur, Siirt: Ayhan Mengen, Eskişehir: Salih Güven, Kahramanmaraş: Mustafa E. Şirikçi.”