Mete Tafracı ilk albümünü çıkarttı

Kastamonulu sanatçı Mete Tafracı, Kastamonu türkülerinden oluşan bir albüm çıkarttı.

  • 2195
Mete Tafracı ilk albümünü çıkarttı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bir yıldan beri sevilen Kastamonu türkülerinden oluşan albüm hazırlayan Tafracı, çalışmalarında sona gelerek albümünü tamamladı. Kastamonu'nun sevilen sanatçılarından Mete Tafracı, uzun yıllar Kastamonu’daki çeşitli düğünlerde sahne aldı. Bağlama, ud ve piyano çalabilen Tafracı, iki yıldan daha uzun bir süredir Kastamonu türküleri üzerinde çalışmasını sürdürüyordu. Kastamonu’da verdiği konserlerle halkın büyük beğenisini kazanarak gönüllerde taht kurmayı başardı.

Albüm hazırlayarak satışa sunan Mete Tafracı, “Amacım bugüne kadar Kastamonu'da yapılmayan bir çalışmaya imza atmaktı. Kastamonu Türkülerini gençlere ve tüm Türkiye'ye tanıtmak ve sevdirmek istiyorum. Kastamonu türkülerinden oluşan bu çalışmam bir yılımı aldı. Mutluyum uzun uğraşlar vererek büyük bir emek ortaya koyduk. Halkımızdan desteğini bekliyoruz” dedi.

Kastamonu’nun hepsi birbirinden güzel ve değerli türküleri olduğunu belirten Tafracı, bu türküleri yaşatmayı ve gelecek kuşaklara aktarmayı kendisine görev kabul ettiğini söyledi. Tafracı, “Projemiz, kaybolmaya yüz tutmuş, somut olmayan kültürel değerlerimizden biri olan Türkülerimizi gelecek kuşaklara aktarmak hedefli bir projedir. İnşallah devamı da gelecek” şeklinde konuştu.

Mete Tafracı, albümünde bir birinden değerli Kastamonu Türkülerinin bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Albümdeki türkülerimiz arasında Sepetçioğlu, Çakanakkale Türküsü, Bolu Beyi, Mahpushane Çeşmesi, Kırçeşmeden Sular İçtim, Tiridine Bandım ve Saidem gibi türküler var. Görüldüğü üzere albümümüzde yer alacak türkülerin çoğu zeybek ağırlıklı. Bu albümde 10 adet türkü yer aldı, ama inşallah devamını da getireceğiz. Kastamonu'nun da bu albüme sahip çıkacağına inanıyoruz”

Mete Tafracı’nın Menejeri Hulisi Sıvacı ise, Kastamonu halkının sanatçılarına sahip çıkacağından emin olduklarını dile getirerek, şunları kaydetti: “Sanatçımız Mete Tafracı somut olmayan kültürel değerlerimizden biri olan Türkülerimizi gelecek kuşaklara aktarmak ve gençlerimizin bu kültürden mahrum kalmamasını istiyor. Biz bu yola çıkarken memlekette ki ve gurbetteki hemşerilerimizin bize destek vereceğine güveniyoruz.”