Mete Tafracı, Kastamonu Türküleri albümü çıkartacak

Kastamonulu sanatçı Mete Tafracı, Kastamonu Türkülerinden oluşan bir albüm çıkarmak için çalışma başlattı.

  • 1399
Mete Tafracı, Kastamonu Türküleri albümü çıkartacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonulu sanatçı Mete Tafracı, Kastamonu Türkülerinden oluşan bir albüm çıkarmak için çalışma başlattı. Uzun süreden beri sevilen Kastamonu Türkülerinden oluşan bir albüm hazırlığını sürdüren Tafracı, çalışmalarının son aşamada olduğunu söyledi.

Kastamonu’nun sevilen sanatçılarından Mete Tafracı, uzun yıllar Kastamonu’daki çeşitli düğünlerde sahne aldı. Bağlama, ud ve piyano çalabilen Tafracı, iki yıldan daha uzun bir süredir Kastamonu Türküleri üzerinde çalışmasını sürdürüyordu. Tafracı, en son 25 Ağustos 2013 tarihinde Kastamonu Belediyesi’nce düzenlenen 17. Türk Dünyası Günleri’nde sahne alarak Kastamonu Türkülerinden oluşan bir konser verdi ve halkın büyük beğeni topladı.

Mete Tafracı, “Amacım bugüne kadar Kastamonu’da yapılmayan bir çalışmaya imza atmak. Kastamonu Türkülerini gençlere ve tüm Türkiye’ye tanıtmak ve sevdirmek istiyorum” dedi.

Kastamonu’nun hepsi birbirinden güzel ve değerli türküleri olduğunu belirten Tafracı, bu türküleri yaşatmayı ve gelecek kuşaklara aktarmayı kendisine görev kabul ettiğini söyledi. Tafracı, “Projemiz, kaybolmaya yüz tutmuş, somut olmayan kültürel değerlerimizden biri olan Türkülerimizi gelecek kuşaklara aktarmak hedefli bir projedir. İnşallah devamı da gelecek” şeklinde konuştu.

Tafracı, Kastamonu Türkülerini sanat dünyasının gündemine getirmek istediklerini söyledi. Albümünde Kastamonu türkülerini, aslını bozmadan, çeşitli ilave enstrümanlarla modernize ederek sunacağını belirten Tafracı, çalışmasının ilgi çekeceğine inandığını ifade etti. Tafracı, “Çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri ve sivil toplum örgütlerinin yöneticileri ile görüştük ve kendilerinden destek sözü aldık. Bu sözler bize, çıktığımız meşakkatli yolda büyük güven verdi. İnşallah bizlere güvenenlerin güvenini boşa çıkarmayacağız” dedi.

Mete Tafracı, şöyle konuştu: “Albümdeki türkülerimiz arasında Sepetçioğlu, Çanakkale Türküsü, Bolu Beyi, Mahpushane Çeşmesi, Kırçeşmeden Sular İçtim, Çifte Çıkar Martinimin Dumanı ve Sayidem gibi türküler olacak. Görüldüğü üzere albümümüzde yer alacak türkülerin çoğu zeybek ağırlıklı. İlk albümde bu türden 13 adet türkü yer alacak, ama inşallah devamını da getireceğiz. Muhtemelen Sayidem Türküsüne bir de klip çekeceğiz. Sorumluluğumuzun farkındayız ve en ufak bir hata olmaması için çaba gösteriyoruz. Kastamonu’nun da bu albüme sahip çıkacağına inanıyoruz.”

Albümle ilgili stüdyo çalışmalarının son aşamaya geldiğini belirten Tafracı, albümün tasarım, baskı ve çoğaltma işlemlerinden sonra piyasaya çıkacağını ifade ederek, bu tarihin de muhtemelen Kasım ayı içerisinde olacağını kaydetti.