Sanatçılardan Kastamonu çıkarması

Kastamonulu sanatçıların çatı kuruluşu olan (KASDER) Kastamonu Sanat Kurulu, üyeleriyle birlikte Kastamonu'ya çıkarma yapmaya hazırlanıyor.

  • 5233
Sanatçılardan Kastamonu çıkarması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonulu yerel ve ulusal sanatçılarını bünyesinde barındıran Kastamonu Sanat Kurulu, Kastamonu Türkülerinden oluşan albümün tanıtımı ve bir eserini kliplendirmek için 10 Haziranda Kastamonu'ya gelecek. Sanat kuruluna üye olan ses sanatçılarının çoğunluğunun eşlik edeceği Kastamonu ziyaretinde 19 ilçenin tamamı ziyaret edilecek.

"Kastamonu için çal"

Kültür Bakanlığı ve MESAM üyesi olan Yılmaz Cesur başkanlığında oluşan sanat kurulu, Kastamonu Türküleri albümünde yer alacak olan Kastamonu için çal eserine kilip çekecek. Karadeniz için çal, doğa için çal versiyonunu, Kastamonu için çal'a dönüştüren sanatçılar tüm ilçelere giderek bu eseri kliplendirecekler. Tüm ilçelerin isimlerinin geçtiği Kastamonu için çal eserine, yayınlanmadan önce sunulan müzik otoriterleri tarafından tam not verildi. Sözü ve bestesi Sanat Kurulu Başkanı Yılmaz Cesur'a ait olan 'Kastamonu için çal' adlı eserin Kastamonu için bir marş niteliği taşıdığını belirten müzik eleştirmenleri, Cesur'u başarılı çalışmasından dolayı tebrik ettiler.

 "Belediyeden tam destek"

Yaklaşık 30 kişilik sanatçı ve çekim ekibiyle Kastamonu'ya çıkarma yapmaya hazırlanan Kas-Der Sanat Kuruluna, Kastamonu Belediyesinden tam destek geldi. 10 Haziran Cumartesi günü Kastamonu'da olacak ekip için yakından ilgilenen Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Osmanlı Saray Otelinde ekip için yer ayırttı. Babaş tarafından, Sanat Kurulu ekibinin tüm ihtiyaçlarının karşılanacağı öğrenildi.

Kastamonu için çal adlı eseri seslendirecek yaklaşık 20 sanatçı ve 7 kişilik çekim ekibiyle sanat kurulu 10 Haziranda Kastamonu'da olacak. Yılmaz Cesur Başkanlığında Kastamonu türküsünü okuyacak sanatçılar şu isimlerden oluşuyor:
Yılmaz Cesur
Adnan Bektaş
Ahmet Aykın
Ahmey Ayverdi
Ali Çelik
Birsen Sömek
Cesur Can
Dobra Fatoş
Emrah Öz
Halide Gösoy
Hüseyin Subaşı
Hasan Kerimustaoğlu
Hüsnü Kemerci
Kastamonulu Erdo
Kastamonulu Kazım
Kastamonulu Seyfi
Raşit Arslan
Şevket Doğan
Ve diğerleri..

Mehmet SALMAN /CİDE