Mahkumların Sergisi Açıldı

Kastamonu E Tipi Açık ve Kapalı Cezaevi'nde kalan mahkumların yaptıkları hediyelik eşyalar, resim ve seramik ürünlerin yer aldığı sergi açıldı.

  • 1204
Mahkumların Sergisi Açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Kastamonu E Tipi Açık ve Kapalı Cezaevi’nde çeşitli kurslara katılarak eğitim alan mahkumların yaptığı ürünlerin yer aldığı sergi, Barutçuoğlu Alışveriş Merkezinde düzenlenen törenle açıldı. Törende konuşan Kastamonu E Tipi Açık ve Kapalı Cezaevi Müdürü Mehmet Olcar, “6 ay boyunca cezaevindeki hükümlülerin el emeği, göz nuru yaptığı ürünler, burada sergilenmeye başladı.

Sergimizde, çeyiz sandığından, tavladan, rahleden ve diğer hediyelik eşyalarla birlikte halkın izlenimine sunuldu. Hem içerdeki mahkumların sürekli olarak içerdeki boş zamanlarını değerlendirmesi, topluma faydalı olması kazançlarıyla ailelerine yük olmaması amacıyla üretim sağlanmaktadır. Bunun yanında topluma yararlı birer birey olmaları ve çıktıkları zaman meslek edinmeleri amacıyla bu tür faaliyetlerimiz devam etmektedir. Bunun yanında sosyal kültürel eğitim faaliyetler de mevcuttur” dedi.

Hükümlüler tarafından yapılan el emeği göz nuru ürünler, vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Serginin 3 gün boyunca açık kalacağı ve elde edilen gelirlerin de ürünü yapan mahkumlara verileceği belirtildi.

Serginin açılış törenine Vali Şehmus Günaydın, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Aydın, Kastamonu Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Kantarcı, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Üniversitesi Prof. Dr. Seyit Aydın, Kastamonu Baro Başkanı Av. Mehmet Çiftçi, Emniyet Müdürü Mustafa Yoldan, kurum ve kuruluş müdürleri katıldı.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)