Marmara Depremi'nin 16. Yıldönümü

17 Ağustos 1999 yılında meydana gelen Marmara Depremi'nin 16. yıldönümü Yalova'da anılmaya başlandı.

  • 612
Marmara Depremi'nin 16. Yıldönümü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Anma etkinlikleri kapsamında çeşitli illerden gelen yaklaşık 250 kişilik Mahalle Afet Gönüllüleri (MAG) depreme karşı duyarlılık mesajı vermek adına sessiz yürüyüş gerçekleştirdiler.

17 Ağustos Marmara Depremi’nde resmi rakamlara göre 2 bin 504 kişinin hayatını kaybettiği Yalova’da depremin 16. yıldönümü yine hüzünlü bir şekilde kutlanmaya başlandı.

Depremin hemen sonrasında yapılan ve dev mermer bloklar üzerinde depremde hayatını kaybeden vatandaşların isimlerinin bulunduğu Deprem Anıtı’na gelen vatandaşlar, deprem fotoğraflarının bulunduğu fotoğraf sergisini de gezdiler. Ardından İstanbul Zeytinburnu ve İzmir Kuşadası’ndan gelen MAG’ların oluşturduğu yaklaşık 250 kişilik grup, vatandaşlara depreme karşı duyarlılık mesajı vermek adına sessiz yürüyüş gerçekleştirdiler.

Meşalelerin yakılmadığı ve sloganların atılmadığı yürüyüş Deprem Anıtı’ndan başlayarak Cumhuriyet Meydanı’na kadar sessiz bir şekilde sürdü. Yürüyüş hakkında bilgi veren Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER) Başkanı Sabri Karaçam, "Bizim amacımız depremi hatırlatmak değil. Deprem gerçeğine halkımızın dikkatini çekmek. Sessizlikle de insanların dikkatini çekmek istiyoruz. İnsanlar bu sessizlikten bir şey hissetsinler istedik" dedi.

(İHA)