Maşalacı: 'Ak Parti Sağlıkta Sınıfta Kaldı'

MHP Kastamonu İl Başkanı İbrahim Maşalacı, iktidar partililerinin 'sağlıkta çağ atladık' şeklindeki açıklamalarına tepki gösterdi.

  • 903
Maşalacı: 'Ak Parti Sağlıkta Sınıfta Kaldı'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MHP İL BAŞKANI MAŞALACI: “AK PARTİ KASTAMONU’DA, SAĞLIKTA SINIFTA KALDI”

Maşalacı, iktidar partisinin yetkililerinin ellerine her mikrofon aldıklarında ‘sağlıkta çağ atladık’ şeklinde açıklamalarda bulunduğunu hatırlatarak, “Kastamonu’muzun çevre illerinde, ilimizin sağlık hizmeti alacağı ve sağlık merkezi olacağından bahsetmektedirler. Ama gelin görün ki bizler, bu ilde yaşıyoruz, hastanelerde çekilen sıkıntılarla ilgili her gün halkımız şikayetlerini bizlere bildiriyor. Bize bildirdiklerine göre herhalde bir hayli fazlasını da iktidar partisine bildirmişlerdir diye düşünüyoruz” dedi.

AK Parti’nin 13 yıllık iktidar döneminde, Tosya Devlet Hastanesi’nden başka gözle görülür hiçbir şey yapmadığını ileri süren Maşalacı, “Tosya Hastanemizin projesi, 125 yatak olarak başlanmıştır, sonra 75 yatak kapasitesine düşürülmüştür. Bunu da anlamış değiliz. Mukayese edilirken 2002’de şöyleydi, şimdi böyle deniliyor. Çağ ve teknoloji ilerliyor tabii ki bazı hizmetler de çağa uygun şekilde kaliteli hale getirilmek durumunda, bu zaten sizin devlet olmanızın verdiği bir görev. 112 Acil Yardım Hizmetleri, 57. hükümet tarafından hayata geçirildi. Siz de üzerine tuğlalar koydunuz, ambulans sayılarını artırdınız, bunlar için de teşekkür ediyoruz. Fakat şunu da sormadan geçemeyeceğiz, bu kadar ambulans varken bundan yaklaşık bir ay önce genç bir kardeşimiz yaklaşık 5 saat kadar ambulans beklediği için, geç kalınma sebebiyle hayatının baharında Hakka yürüdüğünü basından ve ailesinin beyanlarından biliyoruz. Gerçek sebep ambulans gecikmesi midir, yoksa başka sebepleri mi vardır? Yine hastanemizdeki yoğun bakım ünitesine kapasite eksikliğinden dolayı, anjiyo ünitesinin kurulamamasından, komşu illerimiz Karabük ve Çankırı’ya veya başka illere günde kaç vatandaşımız ambulansla sevk olmaktadır? Bu sayının 4-5 ambulansın altında olmadığı aldığımız bilgiler arasındadır. Hastanemizdeki yoğunluktan dolayı mağduriyeti söylememe gerek yok herhalde koridorlarda bile yürünememektedir” şeklinde konuştu.

2008 yılında Aile Hekimliği sistemine geçildiğini hatırlatan İbrahim Maşalacı, “Bu sistemle hastanelerdeki yoğunluğu azaltmak için sevk zinciri olacağından bahsedildi fakat siyasi ikbal için bu sistem bugüne kadar uygulamaya konulmadı. Yeni 400 yatak kapasiteli hastanemizin inşaatına başlandı. İnşallah kısa sürede tamamlanır hizmete girer de halkımız güvenli ve ulaşılabilir sağlık hizmetlerinden yararlanabilirler. Tosya Hastanemiz hizmete girdi, evet de içerisinde yeteri derecede uzman hekim olmadığından yine Tosya insanımız her gün sağlık hizmeti almak için merkeze veya Çankırı’ya giderek çile çekmektedir. Ayrıca bakanlık yetkililerine seslenmek istiyorum. Taşeronlaşmaya daha ne kadar devam edeceksiniz 112 acil servislere şoför alınacağı belirtilmekte. Bu birimlerde veya başka birimlerde şoför açığı varsa tek başına iktidarsınız kadro açıp KPSS ile istihdam sağlayın da insanları siyasetçiye muhtaç etmeyin diyorum. Şehirlerarası otobüs terminalinin hemen üst tarafındaki bina üniversite hastanesi midir? Yoksa iktidarın planlama ve koordinasyon eksikliğinden dolayı açamadığı, milletin vergileri ile yapılan AK Parti’nin seçimlerde halka umut vermek, halkı kandırmak için yaptırdığı bir bina mıdır? Bu binanın akıbeti ne olacaktır? Hacettepe Üniversitesi'nden Kastamonu Üniversitesi'ne devredilen Tıp Fakültesi'nde durum nedir? Netice ne olacaktır” ifadelerini kullandı.

“Umut, fakirin ekmeğidir” diyen Maşalacı, Kastamonu insanının umutla 13 yıllık AK Parti’nin iktidar döneminde her türlü desteği en üst seviyesinde partilerine verdiğini ifade ederek, şöyle konuştu: “Lakin bütün alanlarda olduğu gibi sağlık alanında da çevre illerimiz ile kıyas edildiğinde maalesef başarısız konuma düştük. Biz, müspet muhalefet anlayışımız ile memleketimize çakılan her bir çivinin hangi saikle olursa olsun takdir ederiz. AK Parti’li beyefendiler, siz iktidarın etkili ve yetkili isimleri atıl kalan ve memleketimizin olması gerektiği yer ile alakalı çalışmalarınızda maalesef sınıfta kaldınız. 7 Haziran’da Allah’ın takdiri, Yüce Türk milletinin desteği ile MHP iktidarında, hükümet ortağı olduğumuz zamanlardaki gibi, Kastamonu bütün alanlarda olduğu gibi sağlık alanında da hak ettiği yerde olacaktır. Bunun için mahir olan memlekete hizmeti ibadet olarak telakki eden ülkücülere Kastamonu’nun kalbi, gönlü geniş halkı gerekli desteği sağlayacaktır. Bu konuda herhangi bir tereddüdümüz yoktur. Biz Türk milliyetçileri halkımızın irfanına ve ferasetine güveniyoruz.”

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)