Maşalacı hayvan pazarını ziyaret ederek besicilerin sorunlarını dinledi

Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Adayı ve aynı zamanda veteriner hekim olan Hacı İbrahim Maşalacı Batı Karadeniz Bölgesi'nin en büyük hayvan pazarı olan Kastamonu Hayvan Pazarı'nı ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti.

  • 949
Maşalacı hayvan pazarını ziyaret ederek besicilerin sorunlarını dinledi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Maşalacı, Kastamonu’nun umutlu ve umutlu yarınları için çalışacaklarını, Kastamonu’nun her türlü sorununun çözülmesi noktasında ellerinden gelen her türlü çabayı göstereceklerini, halkın teveccühleri doğrultusunda milletvekili seçilmesi durumunda halkın beklentileri doğrultusunda hizmet edeceklerini, milletin kürsüsünü millet için kullanacaklarını kaydetti.

24 Haziran’da gerçekleştirilecek olan seçimler öncesinde çalışmalarını yoğun bir tempoda sürdüren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kastamonu Milletvekili adayı Hacı İbrahim Maşalacı, hayvan pazarını ziyaret ederek, besicilerin sorunlarını dinledi.

Hayvan pazarında besiciler, borçlarını ödemek amacıyla hayvanlarını satmak için pazara getirdiklerini, pazarda da alıcı bulunmadığını ve yok pahasına ellerinden çıkarmak zorunda kaldıklarından yakındı.

Maşalacı ise, uygulanan ekonomik politikalar nedeniyle orta düzey gelire sahip vatandaş sayısının çok azaldığını belirterek, son dönemlerdeki ekonomik dalgalanmanın alım gücünü büyük oranda düşürdüğünü söyledi.

Gıda üretiminin tarih boyunca bütün dünyada en stratejik sektör olduğunu kaydeden Maşalacı: “İnsanların en temel ihtiyacı besindir ve beslenme için zaman ve kaynak ayırırlar. Bu bitkisel ürünler olduğu kadar hayvansal ürünler içinde geçerlidir. Türkiye’nin doğru dürüst bir tarım ve hayvancılık politikası olmadığı için üreticiler tarlalarını boş bırakıyor, hayvanlarını satıyor” diye konuştu.

Hayvancılık sektörünün en önemli sorunları arasında yem fiyatları olduğunu kaydeden Maşalacı: “Yem fiyatları aldı başını gidiyor. Tarım desteklenmediği için üreticiler hayvanlarına yedirecek at bile bulamıyor. Bu aslında çok acı bir durumdur. Yem bitkileri üretimi dip yaptığı için yem üretimi düşüyor. Saman dahi üretilmiyor. Saman fiyatları neredeyse altınla yarışıyor. Kastamonu gibi ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalı illerde bu sorun acil noktada çözülmelidir. Öncelikle hayvancılığın en önemli girdisi olan yem bitkileri üretimi teşvik edilmelidir. Hayvan üreticilerinin yem ve kepek başta olmak üzere kullandıkları girdilerdeki KDV oranı mutlaka düşürülerek meraların etkin kullanımı teşvik edilmelidir” dedi.

“BESİCİLERİMİZE, ÇİFTÇİLERİMİZE, YETİŞTİRİCİLERİMİZE SAHİP ÇIKMAK TEMEL HEDEFİMİZDİR”
Batı Karadeniz Bölgesi’nin en büyük hayvan pazarı olan Kastamonu Hayvan Pazarı’nda besicilerin en büyük sorununun maliyetler olduğuna işaret eden MHP Milletvekili Adayı İbrahim Maşalacı: “Bugün üreticilerimiz süt üretiminden, et üretiminden zarar ediyor. Böyle olunca ilimizin canlı büyükbaş ve küçükbaş varlığı sürekli azalıyor. Bütün meralarımız, otlaklarımız bomboş dururken, Türkiye, Kurban Bayramı geldiğinde yurt dışından büyükbaş hayvan ithal ediyor. Hem ilimizde hem de ülkemizde maliyetler bu kadar yüksek olmasa bu sorunlarla karşılaşmayız. Öncelikli hedefimiz ilimizi de yakından ilgilendiren tarım ve hayvancılık konusunda sesimizi daha fazla duyurmak. Besicilerimize, çiftçilerimize, yetiştiricilerimize sahip çıkmak temel hedefimizdir. Önce yerelde sesimizi duyurmalıyız. Yerelde sesimizi ne kadar iyi duyurursak Ankara’da da sesimizi o denli iyi duyurmuş oluruz. Bakanlık nezdinde de etkin çalışmalıyız. İlimiz için destekleri, teşvikleri en üst düzeyde arttırmanın yollarını aramalıyız. Sesimizi daha fazla duyurmazsak, et ve süt ürünlerinde hem üretici hem de tüketicinin mağduriyetini gidermek için çalışmaları yaptırmazsak ileriki zamanlarda üreticilerimiz besiciliği tamamen bırakacaktır. Bu durum da ilimizi ekonomisini etkileyecektir” diye konuştu.

“MİLLETİN KÜRSÜSÜNÜ MİLLET İÇİN KULLANACAĞIZ”
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kastamonu Milletvekili adayı Hacı İbrahim Maşalacı hayvan pazarı ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada ‘Cumhur İttifakı Millet Aklı’ ile ilgili son günlerde gerek sosyal medyada gerekse diğer platformlarda yapılan yorumların gerçeği yansıtmadığına dikkat çekti. Maşalacı, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin ortaya koymuş olduğu hedefler ve açıkladığı çizgi doğrultusunda çalışmalarına devam ettiklerini ifade etti.
Kastamonu’nun umutlu ve umutlu yarınları için çalışacaklarını, Kastamonu’nun her türlü sorununun çözülmesi noktasında ellerinden gelen her türlü çabayı göstereceklerini, halkın teveccühleri doğrultusunda milletvekili seçilmesi durumunda halkın beklentileri doğrultusunda hizmet edeceklerini, milletin kürsüsünü millet için kullanacaklarını kaydetti.

“HER KARDEŞİMİZLE HER ÜLKÜDAŞIMIZLA KUCAKLAŞMAYA HAZIRIZ”
Ankara’da MHP genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin da katılımıyla gerçekleşen aday tanıtım toplantısına da değinen ve beraberlik vurgusu yapan Maşalacı: “27 Mayıs Ülkücü şehitlerimizi anma vesilesiyle camiamıza çağrımızdır. Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin seçim beyannamesindeki konu başlıklarından biri olan, aklı bir vesile ile çelinmiş, duyguları istismar edilmiş, bir ara içimizdeyken yanılıp aramızdan çıkmış, pişmanlık yaşayan, samimi bir şekilde hatasını anlayan her kardeşimizle her ülküdaşımızla kucaklaşmaya hazırız. Gelin bu günü vesile kılalım. Kucaklaşalım, kırgınlıkları, küskünlükleri geride bırakalım. Bu dava kutlu bir dava bu dava büyük bir dava mübarek Ramazan ayında sizlere kapımız sonuna kadar açıktır. Allaha emanet olunuz” ifadelerini kullandı.