Maşalacı "Milletvekillerine Soruyorum"

MHP Kastamonu İl Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı basın açıklamasında bulundu.

  • 469
Maşalacı &quotMilletvekillerine Soruyorum"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Maşalacı; "1998 yılında inşa edilen, aynı zamanda 1998 yılında İl Genel Meclisi tarafından Milli Eğitim Bakanlığı'na; Okul binası, lojmanı, spor salonu olarak tahsis edilen ve uzun bir süre Ağlı Yatılı İlköğretim Bölge Okulu olarak hizmet veren ve 2011 yılına kadar eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren ancak uzun bir süre önce boşaltılarak atıl vaziyette bulunan, Ağlı Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'na ait 51 bin 963 metrekarelik alan; Kız İmam Hatip Lisesi olarak eğitim-öğretim yapılmak üzere verildi.

İmam Hatip Lisesi olarak eğitim-öğretim yapmayan bina, hali hazırda boş durumda. Sonrasında Kastamonu Üniversitesi'ne bağlı Meslek Yüksek Okulu olarak çalışmaları yürütülürken, Adalet Bakanlığı'nın isteği üzerine, açık cezaevine dönüştürülmesi hususunda bir çalışma gerçekleştirildi. Ancak, okulun devri, 6 ay gibi bir süre geçmesine rağmen, gerçekleştirilemedi.

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı olarak, geçtiğimiz günlerde, bu konuyla alakalı olarak Ağlı İlçe Teşkilatımıza ve MHP'li Belediyemize yaptığımız ziyaretimizde, ülkemizin genel durumu ve belediyemizin çalışmaları ile alakalı görüş alışverişinde bulunduk. Sonrasında ise, Ağlı'lı esnafımızı ziyaret ettik.

Ağlı halkı yukarıda bahsettiğimiz konu ile alakalı olarak; atıl vaziyette duran bu binanın, açık cezaevine dönüştürülerek değerlendirilmesinin, ilçelerine ekonomik anlamda katkı sağlayacağını ve ilçeye hareket getireceğini düşünmektedir.

Milliyetçi Hareket Partisi İl Teşkilatı olarak, Sayın AKP İl Başkanı ve AKP Milletvekillerine, aradan 6 ay gibi uzun bir süre geçmesine rağmen, hala devir işleminin neden gerçekleşmediği, bu hususla alakalı çalışmaların hangi aşamada olduğunu; durumun akıbetinin ne olacağını soruyoruz.

Ayrıca basından ve sosyal medyadan takip ettiğimiz üzere çeşitli bakanlar ile görüşmelerine rağmen, ilimizle alakalı konuların hiçbirinde sonuç alınamamasının ilimizin milletvekillerinin beceriksizliğinden mi yoksa hükümetin kendisine tüm vekilleri veren şehrimize karşı olan olumsuz tutumundan mıdır sormak istiyoruz." dedi.