Maşalacı "Yerli mallarımıza sahip çıkmalıyız"

MHP Kastamonu İl Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı, Yerli Malı Haftası nedeni ile basın açıklamasında bulundu.

  • 942
Maşalacı &quotYerli mallarımıza sahip çıkmalıyız"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Maşalacı; "1923 yılında Cumhuriyetin ilanından itibaren Gazi Mustafa Kemal Atatürk çok önem verdiği 2 önemli konu vardı. Biri, Ülkenin bağımsızlığı bir diğeri de yerli malı kullanımı idi. Hatta o yıllarda dedi ki 'Türk malı alınız, Türk malı kullanınız; Türk parası Türk toprağında kalsın' Çünkü bir ülkenin bağımsızlığından sonraki en önemli unsuru ekonomik gücü idi. 

Günümüze baktığımızda ise Yerli malına verdiğimiz önem gün geçtikçe önemini kaybetmektedir. Yeni nesillerimizde yabancı marka kullanım sevdası almış başını gitmiştir. Peki biz teknolojide, gıda da tekstil de yabancı markaları tercih edersek ülkemiz nasıl ekonomik gücü elde edecek? İşsizlik sadece devletin sorunu veya devletin çözüm bulacağı bir husus mudur? Bu konuda tüm halkımıza  görevler düşmektedir. Yerlisi var iken yabancı marka bir ürünü tercih etmek ülke ekonomisine zarar vermektir. Yerli üreticiye ne kadar sahip çıkarsak yerli üretici o kadar güçlü olur. Yatırımlarını artırır. Yeni üretim tesisleri açar. İşsizlik sorunu azalır. Bu doğrultuda da ülkede huzur, refah artar terör biter. Uzakdoğulu Çin ülkesinden örnek vermek gerekirse bu ülke ürettiği ürünü önce kendi ülkesinde satıyor ve halkı da bu ürünleri kullanıyor. Buradan almış olduğu ekonomik güç ile bu kez dünyada sesini duyurmaya başlıyor. Çünkü kendi ülkesinde başarıyı ve bağlılığı yakalamış ülkeler dünya sahnesinde de başarıyı yakalayabiliyor. 

Şimdi bize bakalım. Başka illerde çokça fabrika varken; Kastamonu'da kaç tane fabrika bacası görüyoruz bir bakın. İlimizde çokça fabrika olsa, Bu para ilimizde ve ülkemizde kalsa, Türkiye'nin 81 vilayetine onlarca fabrikalar yapılsa hepimizin eşi, dostu akrabaları burada çalışsa kötü mü olur?

Bu nedenle Yeli malı kullanımı bu ülkenin bekası, başarısı ve yarınları için son derece önemli bir konudur. Tabiki yerli malı üreten firmalarda dünyanın en kaliteli, en rekabetçi ürünlerini üretmekle mükelleftir. İnsanları yerli malında bu kalite yok v.s. sebeplerle yabancı mallara muhtaç etmemelidir.

Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak her zaman yerli mallarına sahip çıkılmasını, yerli üreticinin güçlenmesinin ülkemizin ekonomik refahı için çok önemli olduğunu vurguluyoruz. Hem yerli malını tercih etmelerini istiyoruz hemde yetiştirdiği nesillere de bu bilinci aşılamasını istiyoruz. Çünkü yerli malı okullarımızda kutlanan portakal, elma, kuruyemiş paylaşımından ibaret değildir. Yerli malı kullanımı bir ülke meselesidir.

Bu doğrultuda yerli malı haftamızı kutluyor, yerli malı kullanımını bir kültür haline gelmesini temenni ediyoruz."