Maşalacı 'Sorunlarımıza köklü neşter vuracak çözümler üretilmiyor'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Adayı Hacı İbrahim Maşalacı, seçim çalışmalarını sürdürüyor.

  • 481
Maşalacı 'Sorunlarımıza köklü neşter vuracak çözümler üretilmiyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Maşalacı Kuzyaka’da vatandaşlarla bir araya gelerek çözüm önerilerini sıraladı. Kastamonu’nun özellikle kırsal yerleşim yerlerindeki sorunlara köklü neşter vuracak çözümlerin üretilmediğini, sorunlara geçici pansuman yaparak ötelendiğini kaydetti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kastamonu Milletvekili Adayı Hacı İbrahim Maşalacı, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Maşalacı seçim çalışmaları kapsamında Kuzyaka ve çevre köylerini ziyaret etti.

“CUMHURİYETİN KURULUŞUNDAKİ KASTAMONU’YU TEKRAR YAŞATACAĞIZ VE CANLANDIRACAĞIZ”
Kastamonu’nun işsizlik nedeniyle çok fazla göç verdiğine vurgu yapan MHP Milletvekili adayı Hacı İbrahim Maşalacı: "Kastamonu tarihinde asırlar öncesine gideceğiz. Milli Mücadele dönemindeki, Cumhuriyetin kuruluşundaki Kastamonu’yu tekrar yaşatacağız ve canlandıracağız." dedi.

“KASTAMONU’NUN PROBLEMLERİNİ TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ’NE NASIL TAŞINDIĞINI HERKESE GÖSTERECEĞİZ”
Cumhur İttifakı'nın toplumda çok büyük bir karşılık bulduğunu ifade eden Maşalacı,"24 Haziran'da yapılacak genel seçimlerinin ülkemize, milletimize, Kastamonu’muza hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Ben Kastamonu’ya sevdalı ve Kastamonu’ya hizmet etmek için yola çıktım. Ben bu yola çıkarken de şahsım, şahsım ve ailemle ilgili hiçbir beklentim yok. Cenab-ı Allah'a söz verdim, seçileceğim İnşallah. Çünkü Cenab-ı Allah gönlümü, yüreğimi biliyor. Çünkü tek aşkım var; Kastamonu’ya ülkeme, milletime hizmet etmek. Onun bir Kastamonu’yu milletvekilinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Kastamonu’yu nasıl temsil ettiğini, Kastamonu’nun problemlerini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne nasıl taşındığını herkese göstereceğiz. Belki geçmiş yıllarda birçok milletvekili arkadaşımız buradan gidenlerin emekleri vardır. Onlara gösterdikleri emeklerden dolayı teşekkür ediyorum. Ama bizde diyoruz ki ben ve arkadaşlarım bu bayrağı alacağız Allah'ın izniyle en yukarıya çıkaracağız. Tek aşkımız var Allah rızası için Kastamonu’nun büyümesi için Kastamonu’nun dertlerini çözmektir" dedi.

"İSTİHDAM AÇIĞINI KAPATACAĞIZ"
Tersine göçü başlatacaklarının altını çizen Maşalacı: “Kastamonu’muzun en büyük eksiği olan istihdam açığını kapatacağız. Kastamonu’ya teşvikleri getireceğiz. Sözümüz şudur. Kastamonu’muzun yıllardır olan istihdam açığını kapatabilmek için sanayileşmeyi ve yatırımı özel ve resmi anlamda şehrimize nasıl getireceğimizin çalışmalarını yapmaktır. Ben de diyorum ki artık yatırımları ekonomik bilgi ve birikimleri Kastamonu’ya çekelim. Şahsımız adına da ilki biz olalım. Kastamonu maden yataklarından oluşmuş. Resmi ve özel anlamda yatırımcıları ilimize çekelim. Biz buraya bu maden tesislerinin kurulmasını istiyoruz. Ancak burada önemli olan işleme tesislerinin de yapılmasıdır. Ham madde ilimizden çıkarılıp başka yerlere işlenmek için gönderilmemeli. Katma değeri yüksek işleme tesislerini Küre’ye, Hanönü’ne, Devrekani’ye ve Seydiler’e teşvikler sağlayarak kazandırmanın derdine düşmeliyiz. Çankırı 560 milyon avroluk Japon ortaklı yatırımı nokta atışı ile nasıl iline kazandırdıysa biz de nasıl kazandırabiliriz için kafa yormalıyız. Yatırım anlamında gerçeği söylemek gerekirse Kastamonu sahipsiz kalmış. Sahipsizliği ortadan kaldırmak için çalışmalıyız. Söylemler sadece seçim dönemlerinden ibaret olmamalı. Sırf söylemek için, göz boyamak için de verilmemeli. Özellikle iş bekleyen gençlerimizin umutları köreltilmemeli. Biz bunları başarmalıyız. Bu maden yataklarıyla birlikte ölmüş ve uykuya yatmış çok ciddi tesisleri ayağa kaldırmamız lazım. Vekil seçilirsem eğer bende Mecliste Kastamonu’nun sesi olacağım. Bağıracağım gümbür gümbür. Biz bunları dile getirmediğimiz sürece sadece bir vekil oluruz. Önemli olan Kastamonu’yu nasıl büyütürüz? Kastamonu’daki işsizliği nasıl azaltırız? Göçü tekrar tersine nasıl çeviririz? Bunun yollarını bulacağız." diye konuştu.

“PANSUMAN TEDAVİLERLE KANGREN OLMUŞ YARAYI İYİLEŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”
Kırsal yerleşmede her yıl gözle görünen bir nüfus azalması olduğuna dikkat çeken Maşalacı: “Mesleğim itibariyle de ilimizin bütün köylerini dolaşmıştım. Şimdi milletvekili olarak da dolaşmaya devam ediyorum. Meslek itibariyle gezdiğim dönemler ile milletvekili olarak gezdiğim dönemler arasında uçurum fark var. Kırsaldaki vatandaşlarımız evini, barkını, bağını ve bahçesini terk ediyor. Bazı köylerimiz var ki 15-20 kişi kalmışlar. Köyün gençleri iş umuduyla soluğu büyük şehirde almış. Ekonomik ve sosyal etmenler vatandaşlarımızı toprağından uzaklaştırıyor. Nüfus bakımından azalmalara köklü neşter vuracak çözümler üretilmiyor. Pansuman tedavilerle kangren olmuş yarayı iyileştirmeye çalışıyoruz lakin bu tedavi yöntemi artık cevap vermiyor. İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli, Tekirdağ gibi büyük şehirlerimizden vatandaşlarımızı doğduğunuz topraklara gelmeleri noktasında çağırıyoruz. Lakin biz vatandaşlarımızı köylerine çağırırken siyasiler olarak bizler gerekli çalışmaları tam olarak yaptık mı? Hayır. Vatandaşımız köyüne gelecek, ev yapmak istiyor önünde bir engel. Ahır yapıp hayvancılık ile uğraşmak istiyor bir engel. Tarımla uğraşmak istiyor sulama ile ilgili engel. Aracıyla köyüne giderken bozuk yollarla ilgili engel, kış dönemlerinde elektrik telleri kopar 15-20 elektrik gelmez başka bir engel. Mantıklı düşünürsek basit gibi görünen bu kadar engel varken köyüne kim geri gelmek ister ki? Siyasiler olarak biz bu bürokratik engelleri Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kökten çözersek o zaman gönül rahatlığıyla büyükşehirlerdeki vatandaşlarımıza gelin diyebiliriz. Biz bu engelleri ortadan kaldırmaya talibiz. Özellikle kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarını mesleğimiz itibariyle şehirde yaşayanlardan daha iyi biliyoruz. Sözle değil özle sorunların üstesinden gelmek için vatandaşlarımızdan, aziz milletimizden destek istiyorum” ifadelerini kullandı.