Maşalacı 'Tartışmalara anlam veremiyorum'

Kastamonu MHP İl Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı basın açıklamasında bulundu.

  • 725
Maşalacı 'Tartışmalara anlam veremiyorum'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Maşalacı; “Geçtiğimiz yılın başından bu tarafa İGM ve İl Özel İdaresi arasında yapılacak olan hizmetler le ilgili olarak anlam veremediğim bir şekilde tartışmalar sürmektedir.

Hatta konu o kadar büyümüştür ki bu tartışmalar 2016 yılı mayıs ayında AKP'li milletvekili ve ilin valisi arasında ulusal basına da yansıyan kavgalara sebep olmuştur. Günümüze geldiğimizde de il genel meclisi çalışamaz bir hal almıştır.

Köy muhtarlarımız muhatap bulamaz hale gelmiş, köylerine yapılması gerekipte yapılmayanları basın açıklamaları ile gündeme taşımak zorunda kalmıştır.

Türkiye'de 51 il özel idaresi arasında ilk sırada olduğumuzu, 2013-2014-2015 olmak üzere üç yıllık bir yol mastır planı hazırladıklarını ve bu plan çerçevesinde ana grup köy yollarını tamamen asfaltlayarak diğer yerleri de kaliteli stabilize ile kaplanılacağını ifade eden, Köy-Des kapsamında kaymakamlıklarla yapılan projelerle, tarımsal alanda ve sağlık alanındaki projelerle övünüp, yerel ve genel seçimlerde köylerde alt yapı, üst yapı başta olmak üzere çeşitli vaatlerde bulunan bürokratlar, bırakın asfaltı, bozulan yollara yama yapamaz hale gelmişlerdir.

Memleket sevdalıları olarak bunları defaten dile getirmemize rağmen herhangi bir değişiklik olmadığı gibi ilin coğrafi koşullarının zorluklarından bahsedilmiş ve hatta siyasi olarak şov yapmakla eleştirilmiştik. Bunun yanında kim ne derse desin yaşadığımız şehrin kalkınması için her konunun takipçisi olduğumuzu da belirtmiştik.

Sonuç olarak 2017 yılı İl Özel İdaresi sezonu açılırken her zaman olduğu gibi bir sürü vaatler verilmiş lakin sezonun bitmesine az bir süre kalmasına rağmen bir arpa boyu kadar ilerleme olmadığı görülmüş ve verilen vaatler de hava da kalmıştır. Özellikle başta köy yolları olmak üzere bir çok hususta köylümüz mağdur edilmiştir.

Geçtiğimiz günlerde bu konuyla ilgili Ak Parti il başkanı da sessizliğini bozarak kamuoyuyla paylaşmıştır. Buradan  konunun hassasiyetini görüp içtenlikle dile getirmesinden ötürü sayın il başkanına teşekkür ediyorum.

Yine Sayın Uluay'ın yaptığı açıklamada geçtiğimiz günlerde şehrin otopark sorununun giderilmesi ile ilgili deprem yönetmeliği çerçevesinde yıkılacak okulların (Merkez Ortaokulu) altına otopark yapılması konusunda yaptığım çağrıya destek vermesi ve konuyu CHP il başkanıyla da paylaşarak onun da desteğini ifade etmesi ilimiz adına çok sevindirici. Umarım belediye başkanının ve ilimizdeki STK'ların da vereceği destekle MEB'in önceden yaptığı tip projede tadilat yaptırılması sağlanarak şehrin otopark sorununu da çözmüş oluruz.

Zira hepimiz yaşadığımız şehrin eksikliklerinin giderilerek gelişmesi için çaba gösteriyoruz. 

Anlaşılan o ki  ilimiz de iktidar, "yaşanılanlardan vakalardan dert yandığına göre elindeki iktidar gücünü bürokrasiye kaptırmış" gibi görünüyor.

Bilinmelidir ki MHP kadroları olarak bizler vatandaşlarımızın refah ve aydınlığa ulaşması, ve şehrimizin kalkınması için bu konuları her platformda dile getireceğimizi belirterek, konuyla ilgili sorumluluk sahiplerine de gerekli yaptırımların yapılmasını yetkililerden talep edeceğiz.”