Maşalacı'dan 'ihraç' haberine karşı açıklama geldi

MHP Kastamonu İl Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı, geçtiğimiz günlerde yerel gazetemizin bir tanesinde ve sosyal medyada çıkan 'MHP'den Çıvgın ve 7 partili ihraç edildi' haberine karşı bu basın açıklamasını yapma gereksinimi hissedilmiştir dedi.

  • 1141
Maşalacı'dan 'ihraç' haberine karşı açıklama geldi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MHP Merkez İlçe Teşkilatına üyeliği bulunan Mehmet Çınar, Fikret Pirahmetoğlu, Suat Çalışkan, Murat Taner Kaptan, İhsan Çimen ve  Çağlar Atçeken ile ilgili MHP Merkez İlçe  Teşkilatımız, Cide İlçe Teşkilatına üyeliği bulunan Mehmet Ali Aydan ile ilgili Cide ilçe teşkilatımız; MHP Parti Tüzüğünün 79. Maddesinin vermiş olduğu yetkiyle haklarında gerekli tahkikatları yaparak yönetim kurulu kararıyla disipline sevk edilmeleri istemiyle İl Başkanlığımıza yazılı olarak sunmuşlardır.

24.10.2017 tarihinde yapılan olağan İl Yönetim Kurulu toplantısında bahse olan konu gündeme alınarak  parti tüzüğümüzün 78 4-e maddesine 'Partinin birlik ve beraberliğini ciddi şekilde bozacak ve Genel Başkan, Genel Sekreter ve bunlardan sonra hiyerarşide bulunan görevlilere ve parti organlarına karşı ağır disiplinsizlik teşkil edecek veya manevi şahsiyetlerini rencide edecek ya da parti faaliyetlerini önemli surette aksatacak, partinin gelişmesine mâni olacak davranışlarda ve faaliyetlerde bulunmak veya başkalarını böyle davranış ve faaliyetlere ikna ve teşvik etmek' atıfta bulunarak parti tüzüğümüze uygun şekilde yapılan gizli oylama sonucu toplantıya katılan üyelerimizin tamamının oyu ile parti üyeliğinden kesin çıkarma istemiyle İl Disiplin Kurulumuza sevk edilmişlerdir.

Yine haberde adı geçen MHP İGM Üyesi Mehmet Çıvgın ise 25.10.2017 tarihinde yeni kurulan bir siyasi partinin kurucular kurulu toplantısında yer alması ve yeni kurulan partinin genel başkanının resminin bulunduğu kokartı yakasına takarak fotoğraf çektirip sosyal medyada paylaşması ve internet haber sitelerinde yer alması üzerine İl Yönetim Kurulumuz 25.10.2017 tarihinde olağan üstü toplantıya davet edilmiştir. Yeterli çoğunluk sağlanarak yapılan toplantıda MHP Parti Tüzüğümüzün 79. Maddesinin vermiş olduğu yetkiyle MHP İGM Üyesi ve Parti  üyesi olan Mehmet Çıvgın Parti Tüzüğümüzün 78 4-e maddesi ve 81. Maddesine göre Tedbirli olarak Parti Üyeliğinden Kesin Çıkarma istemiyle İl Disiplin Kuruluna sevk edilmiştir.

Yukarda isimleri belirtilen kişilerle ilgili İl Disiplin Kurulu toplanarak gerekli hukuki süreci başlatmıştır.

Bilinmelidir ki Parti Tüzüğümüzün 4. Maddesine göre; Tüzükte yer alan temel amaç, hedef, değer ve ilkeleri benimsemiş, üye Giriş Beyannamesini imzalayarak Partinin tüzük ve programını kabul ettiğini belgelemiş, medeni ve siyasi hakları kullanma ehliyetine sahip ve 18 yaşını doldurmuş, her Türk Vatandaşı  Milliyetçi Hareket Partisine üye olabilir.

Partimize üye olan her partilimiz ise yine tüzüğümüzün 11. Maddesine göre; Parti içinde karşılıklı sevgi, saygı ve ahlâk kurallarına uygun olarak partinin dayandığı fikir ve idealleri paylaşmayı, parti tüzük ve programındaki ilke ve esaslara göre birlik ve beraberlik içinde çalışmayı, Partinin yetkili kurullarınca alınacak kararlara uymayı, verilecek görevleri kabul etmeyi, parti faaliyetlerinde kademe esasına ve disiplin hükümlerine riayet etmeyi, Partinin amacını, ilkelerini, politikalarını ve görüşlerini benimsemeyi ve yaymayı, seçimlerde parti adaylarına oy vermeyi ve onların kazanması için güçleri nispetinde çalışmayı, Parti içinde ve dışında partinin amaç, ilke ve politikalarına aykırı fiiller ile huzuru, birlik ve beraberliği zedeleyecek ifade, tavır ve davranışlardan kaçınmayı, beyan ve açıkça kabul etmiş sayılırlar.”