Maşalacı'dan Terör Saldırısı Değerlendirmesi

MHP Kastamonu İl Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı, PKK'lılara gösterilen her imtiyazın kendilerine acı ve keder olarak geri döndüğünü söyledi.

  • 522
Maşalacı'dan Terör Saldırısı Değerlendirmesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Maşalacı, son günlerde ülke genelinde yaşanan terör saldırıları sonrası şehit haberlerinin gelmesini değerlendirdi.

Türkiye’nin ardı ardına gelen terör saldırısı haberleriyle boğuştuğuna dikkat çeken Maşalacı, “Terör olayları ülkemizi sarıp sarmalamış durumdadır. Çözüm sürecinden medet umanlar, Türkiye’mizi kaos ortamına doğru taşımışlardır. Çözüm süreci safsatasıyla cesaretlenen, cani terör örgütü PKK, saldırılarına ara vermeden devam etmektedir. Bıçağın kemiğe dayandığı vakit gelmiştir hatta geçiyordur. PKK, Mehmetçiklerimize karşı acımasızca saldırılarına devam etmektedir. Dün, Siirt-Pervari yolunda Türk Askerine düzenlenen hain saldırı bizleri çok üzmüştür. Bu kapsamda daha önceden yol kenarına yerleştirilen el yapımı patlayıcıları, teröristlerin patlatması sonucunda 8 askerimiz şehit olmuştur. Ülkemizi büyük bir üzüntü içerisine sokan bu menfur saldırıdan dolayı öfkemiz ve üzüntümüz büyüktür. Geçen gün, Diyarbakır-Bingöl karayolunda PKK’lılar 4 askerimizi şehit etmesinin acısını yaşarken, dün aldığımız haberlerle, yüreğimiz parçalanmıştır” dedi.

Yaklaşık bir aylık sürede 56’sı polis ve asker, birisi de köy korucusu olmak üzere 57 güvenlik görevlisinin şehit edildiğine değinen Maşalacı, şunları kaydetti: “Ancak bu şehitlerimizin sorumluları bir yanda AKP, diğer yanda ise PKK terör örgütü olduğu kuşkusuz meydandadır. PKK’lılara gösterilen her imtiyaz, bizlere acı ve keder olarak geri dönmüştür. Çeşitli şehirlerde PKK’lıların sözde özerkliklerini ilan etmelerinin yanında, Türkiye Cumhuriyeti’ne, halkımızın özgürlüklerine, ülkemizi yönetenlere karşı açıkça meydan okumaktadırlar. Bu süreçte meydana gelenler, savaş zamanlarını anımsatmaktadır. Acıması olmayan, insani duyguları olmayan caniler ülkemizi yakıp yakmaktadır. Akılları sıra çözüm sürecini geçici olarak ortadan kaldırarak süre ve ortam kazanmakla oyalanan yandaşlar suçludur. Teröristlerin sırtlarını sıvazlayıp PKK’nın açık veya örtülü propagandasını yapan sözde yazar, gazeteci, artist, siyasetçi, sermaye sahibi, akademisyen ve sivil toplum örgütü mensupları da suçludur. Milliyetçi Hareket Partisi olarak, ülkemiz menfaatine olan dört maddeyi benimsemeyen irade, çözüm süreci kapsamında PKK temsilcilerinin ortaya koyduğu tüm maddeleri kabul etmiştir. Hatta onlara Dolmabahçe Sarayı’nın kapılarını açarak, İmralı canisinin verdiği direktifleri, basının karşısında ülkemize deklere etmişlerdir. Bu vesileyle şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralı olan askerlerimize de acil şifalar diliyorum”

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)