Mehmet Feyzi Efendi, kabri başında anıldı

Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Kastamonu Şubesi tarafından organize edilen programda, Kastamonu'nun alim, fazıl ve mütefekkirlerinden merhum Mehmet Feyzi Efendi, ahrete intikalinin 28. vefat yılında kabri başında anıldı.

  • 2114
Mehmet Feyzi Efendi, kabri başında anıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mehmet Feyzi Efendi’nin Gümüşlüce Mezarlığındaki kabri başında düzenlenen programda, Kastamonu’nun mümtaz imam hatipleri tarafından Kuran-ı Kerim tilavet edildi. Hatim duasının akabinde misafirlere, etli pilav ve ayran ikram edildi. Mehmet Feyzi Efendi’yi anma programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kabir başına akın eden vatandaşlar, dua etmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

Mehmet Feyzi Efendi’nin hayatı anlatıldı

Kabri başında anma programının ardından Mehmet Feyzi Efendi’nin hayatını anlatan konferans düzenlendi. Rüya Düğün Salonunda gerçekleştirilen konferansta konuşan TÜRKAV Kastamonu Şube Başkanı Abdullah Ünal, Mehmet Feyzi Efendi’nin hayatını gelecek nesillere aktarılmasından üzerlerinde bir sorumluluk olarak gördüklerini belirterek, “1989 yılından itibaren Kastamonu’nun manevi şahsiyetlerini anmış ve anmaya da devam edecektir. Ayrıca Fetih Şöleni de düzenlemektedir. Bundan sonrada düzenleyecektir” şeklinde konuştu.

Ünal, konuşmasında Mehmet Feyzi Efendi’nin yaşantılarından kesitler anlatarak kendilerinin de bunlara sahip çıkacaklarını ve bunlar üzerinde yaşantılarını sürdüreceklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından İlahiyatçı-Eğitimci Şevket Oğuz Ünal tarafından “Milli Bünyede Birlik, Ülkede Dirlik” konulu konferans verdi. Konferansın ardından katılımcılara Mehmet Feyzi Efendi’nin yaptığı duaların yazılı olduğu levhalar hediye edildi.

Mehmet Feyzi Efendi’yi anma törenine AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, TÜRKAV Genel Başkanı İbrahim Vatansever, 24 ve 25. Dönem Kastamonu Milletvekili Emir Çınar, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, AK Parti İl Başkanı Av. Halil Uluay, MHP İl Başkanı İbrahim Maşalacı, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Namlı, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.