Memura izin yasağı..!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Kamu görevlilerimizin izin yasağı...

  • 967
Memura izin yasağı..!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, ”Bu mitingden sonra ABD yetkililerinin Gülen’i orada saklama koruma konusunda ciddi tereddütler geçirdiklerini zannediyorum. Bundan sonra ABD’li yöneticiler bir tercih yapmak zorundadırlar. Ya bir terörist ele başını tutacaklar ya da 79 milyon Türk insanını tercih edecekler”dedi.

Kurtulmuş, 25 milyon vatandaşın demokrasi nöbetine katıldığını belirterek şöyle devam etti:
“Dün yine emniyetin kayıtlarına göre İstanbul’da 5 milyon vatandaşımız bir araya gelmiş, Türkiye genelinde diğer illerde de 10 milyon insanımız meydanlara çıkmıştır.”

KAMUDA İZİN YASAĞI KALKTI
Kamuda izin yasağının kaldırıldığı müjdesini de veren Kurtulmuş, Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olacağını ifade etti. Kandil’e sığınan askerlerin olduğu iddiasını da değerlendiren Hükümet Sözcüsü, resmi kaynaklarda bu yönde bir bilginin olmadığını açıkladı. Kurtulmuş, “186 Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu ve 30 Jandarma Genel Komutanlığı mensubu personel, yani toplam 216 kişi firaridir. Onlar, kaçmıştır. Bunların içerisinde 9 tanesi de general rütbesinde olan kaçaklardır. Bunların 9 tanesi de general rütbesindeki kaçaklardır. Kaçakların, Kuzey Irak’ta başka bir terör örgütünün elinde olduğu bilgisi, bizim resmi kaynaklarımız tarafından asla doğrulanmamıştır” ifadelerini kullandı.

ALMANYA BAŞBAKAN YARDIMCISININ AÇIKLAMALARI
Almanya Başbakan Yardımcısının “Türkiye 20 yıla kadar AB üyesi olamayacak” sözlerinin hatırlatılması üzerine ise Kurtulmuş, Avrupa Birliğinin çok ciddi çelişkiler içinde olduğunu ve bu yüzden Avrupa’daki siyasetçilerin bu tür görüşleri kamuoyuyla paylaştıkları yorumunda bulundu.