MERCEDES ve MAN'ın Parçaları Kastamonu'da Üretiliyor

Dünyaca ünlü otomotiv markası Mercedes ve MAN'ın kontrplakları, Kastamonu'nun 50 bin nüfuslu Taşköprü ilçesinde üretiliyor. 

  • 1682
MERCEDES ve MAN'ın Parçaları Kastamonu'da Üretiliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (KUZKA) hibe desteğiyle ürün portföyünü genişleten Ekol Kontrplak, dünyaca ünlü otomotiv markası Mercedes ve MAN’ın otobüslerinde kullanılmak üzere kontrplaklar üretmeye başladı. Türkiye’de otomotiv sektöründe kullanılmak üzere yakın bir zamana kadar ithal edilen kontrplaklar, Ekol Kontrplak tarafından üretime başlanması ile yurt dışına ihraç edilmeye başlandı. Müşteri portföylerini genişletmek üzere otomotiv sektörünü hedef olarak seçtiklerini ifade eden Ekol Kontrplak Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Tekiner, “Sektörde hayli mesafe katettik. Ayrıca ürün portföyümüzü de geliştirerek yeni ürünler üretmeyi başardık” şeklinde konuştu.
Kontrplağın dışarıya ahşap olarak satıldığını belirten Tekiner, “Biz kontrplağın üzerine PVC, boya ve laminat ilave ederek yurt dışından ithal edilen ürünleri de artık ülkemizde üretip, ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz. Ürün yelpazesinin gelişmesi ile istihdam ettiğimiz personel sayımızı arttırdık. Bu açından bakıldığında firmamızın ülkemize bir katma değer kattığını düşünüyoruz” dedi.

“AJANSIN HİBE DESTEĞİYLE ÜRETİM KAPASİTEMİZ YÜZDE 30 ARTTI”
Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’nın hibe desteğiyle üretim kapasitelerinin yüzde 30 oranında artığını vurgulayan Tekiner, “7 bin 200 metreküp olan üretim kapasitemiz KUZKA’dan sağlanan 800 bin TL’lik hibe desteği sonrasında yaptığımız yatırımlar ile 11 bin metreküplere kadar yükseldi. Bu kapasite artışına bağlı olarak ürünlerimizi yüzde 90 oranında ihraç eder duruma geldik. Bu da ekonomik olarak ülke ekonomisine 8 milyon TL bir katkı demek” diye konuştu.

“MERCEDES VE MAN’IN OTOBÜSLERİNE KONTRPLAK İHRAÇ EDİYORUZ”
Üretimlerinin yüzde 90’ının otomotiv sektörüne yönelik olduğunu belirten Tekiner, “Ürünlerimizi yurt içindeki firmalar ile yurt dışında da Polonya’da MAN’a, Almanya’da ise Mercedes firmasına veriyoruz. Üretmiş olduğumuz kontrplaklar daha çok otobüslerin koridor, koltuk alt tabanları ve bagaj bölmelerinde kullanılıyor. Bu konuda ihracata yönelik ürün geliştirme çalışmalarımız ise devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE PVC’Lİ VE BOYALI, LAMİNATLI VEYA KAUÇUK MALZEMELİ AKUSTİKLİ KONTRPLAK ÜRETEN TÜRKİYE’DE TEK FİRMAYIZ”
Otomotiv sektöründe PVC’li ve boyalı, laminatlı veya kauçuk malzemeli akustikli kontrplak üreten şuanda Türkiye’de tek firma olduklarını vurgulayan Tekiner, şunları kaydetti: 
“Ayrıca KUZKA’dan AR-GE desteği de aldık. Bu alınan destekleri doğru yönde kullanırsanız üretime muhakkak katkısı olur. Emek vererek bir ürün üreteceksiniz ki kaliteyi yakalayabilesiniz. Eğer ürün kaliteli ise zaten kendine bir pazar bulacaktır. Biz, kaliteden ve AR-GE’den hiçbir zaman taviz vermedik. Bu destekleri firma olarak doğru değerlendirmişiz ki bu noktaya gelebildik.”