Merkez Ortaokulu'ndan Anlamlı Kampanya

Engelliler Haftasında 81 İle 81 Akülü Sandalye Kampanyası çerçevesinde bir engelli öğrenciye, akülü sandalye hediye edildi.

  • 484
Merkez Ortaokulu'ndan Anlamlı Kampanya
TAKİP ET Google News ile Takip Et


TAŞKÖPRÜLÜ ENGELLİ ÖĞRENCİNİN, AKÜLÜ SANDALYE SEVİNCİ

10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Din Kültürü Öğretmenleri Paylaşım Grubunun organize ettiği “Engelliler Haftasında 81 İle 81 Akülü Sandalye Kampanyası” çerçevesinde bir engelli öğrenciye, akülü sandalye hediye edildi. 

Kastamonu Merkez Ortaokulu bahçesinde düzenlenen törende, okulun Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri Maliki Alioğlu ve Mukaddes Akyol’un önderliğinde yürütülen kampanya sonucu alınan tekerlekli sandalye, Taşköprü Seka Ortaokulu 5. Sınıf öğrencisi Ayşenur Çoban’a hediye edildi.

Törene katılan Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, engelli vatandaşların toplumun her zaman en önemli unsurlarından biri olduklarını ve onları mutlu etmenin yolunun hak ettikleri değeri vermekten geçtiğini söyledi.

Kastamonu Merkez Ortaokulu tarafından başlatılan ve engelli bir öğrenciye yapılan bu destek ile sonuçlanan bu etkinliğin bunun en güzel örneklerinden birisi olduğuna dikkat çeken Güngör, kampanyaya destek veren herkese teşekkür etti.

Okul Müdürü Halit Özden ise, “81 İle 81 Sandalye Projesi” kapsamında Merkez Ortaokulu, Abdülhakhamit İlkokulu öğretmen ve öğrencilerinden toplanan yardımlarla alınan akülü sandalyeyi engelli bir öğrenciye teslim ettiklerini ifade ederek, Müslüman Türk milletinin yardımlaşma, hoşgörü ve toplumsal duyarlılık konularında ne kadar hassas olduğunun en güzel örneğinin yaşandığını kaydetti.

Okullarında yapılan bu etkinlikle bir kez daha yardımlaşmanın önemini gördüklerini ifade eden Halit Özden, “Engelli vatandaşlarımız söz konusu olduğunda devletin ve sivil toplum kuruluşlarının bu vatandaşlarımıza hizmet etmek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacaklardır. Bu anlamlı kampanyaya destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Din Kültürü Öğretmenleri Paylaşım Grubunun Kastamonu temsilcisi Maliki Alioğlu da, “Din Kültürü Öğretmenleri Paylaşım Grubu olarak 2013 yılı Aralık ayı Dünya Engelliler Gününde 7 bölgeye 7 akülü sandalye ile başlayan kampanyamız, 2014 yılı Mayıs ayı Engelliler Haftasında 81 İle 81 Akülü Sandalye ile devam etti. Yine bu yıl Mayıs ayı Engelliler Haftasında 81 İle 81 Akülü Sandalye Kampanyası ile devam ediyoruz. Din Kültürü Öğretmenleri Paylaşım Grubu olarak kampanyamıza maddi manevi destek veren Merkez Ortaokulu ve Abdulhakhamit İlkokuluna, yardımlarını esirgemeyen ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)