'Mesleği için gittiği yolda hayatını kaybetti'

10 Nisan günü hayatını kaybeden Av. Mehdi Keskin için Baro Başkanı Av. Özgür Demir, adliyede açıklama yaptı.

  • 2486
'Mesleği için gittiği yolda hayatını kaybetti'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Barosu Başkanı Av. Özgür Demir; "Bu gün yalnızca Kastamonu’ya, Kastamonu Barosu’na değil Türk avukatlığına, Türk hukukçuluğuna malolmuş bir ismi, hepimizin üzerinde ortak biçimde birleştiği meslektaşımız Av. Mehdi Keskin’i uğurluyoruz.

Değerli meslektaşımız, bugün burada toplanan ve bulunamayan tüm meslektaşlarımız üzerinde emeği bulunan, hayatının hemen hemen tamamını hukuk mesleğine adamış bir isim. Manalı bir ölümle aramızdan ayrılan çok kıymetli Mehdi amcamızın bizleri derin bir üzüntüye sevk ettiğini söylemek zorundayım.

10 Nisan günü yapılacak genel kurulumuzda genel kurulun en onurlu görevini yerine getirmek üzere yolda olduğu sırada hayatını kaybeden Av. Mehdi Keskin’in mesleki faaliyeti yolunda vefat etmesini manalı bir ölüm olarak tanımlıyorum. Hayatını verdiği avukatlık mesleği ve baro görevi yolunda aramızdan ayrılan Mehdi amcamızı asla unutmayacağız. Şu düşüncedeyim ki hayattayken Mehdi Keskin’e 'hangi anda ruhunuzu teslim etmek istersiniz?' sorusu sorulsaydı 'avukatlık mesleği için gittiğim yolda' yanıtını verirdi. Ve öyle de oldu.

Bu manalı ve onurlu ölümle bizleri yalnız bırakan Av. Mehdi Keskin’in bizlere kazandırdıkları ile mesleğimizi ifa etmeyi sürdüreceğiz. Ondan duyduklarımızdan, onun anılarından yararlanmayı sürdüreceğiz. Bu konuşmayı yapmak benim için son derece zor bir faaliyet. Ama ne yazık ki bu konuşmayı yapmak zorunda kaldım. Yaşadığımız bu büyük üzüntünün gencimiz yaşlımızla bizleri Mehdi amcamızın kıymetli hatırasına uygun bir meslek hayatı sürmeye tahvil olmasını canı gönülden diler; ailesine, tüm meslektaşlarıma ve hukuk camiasına başsağlığı dilerim."