Mevsiminde Sebze ve Meyve Tüketmenin Önemi

Özel Kastamonu Anadolu Hastaneleri Diyetisyen İrem Demirilyas, mevsiminde sebze ve meyve tüketilmesine gerektiğine dikkat çekti.

  • 838
Mevsiminde Sebze ve Meyve Tüketmenin Önemi
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Her mevsimde bütün sebze ve meyveleri marketlerde veya pazarlarda rahatlıkla bulunabildiğini ifade eden Diyetisyen Demirilyas, şöyle konuştu: 

“Ancak bu her türlü besini her mevsimde tüketebiliriz anlamına gelmiyor. Hormon takviyesi ve kullanılan kimyasallar ilaçlar, özellikle zamansız yetiştirilen ürünlerde çok fazla uygulanıyor. Bu nedenle, artık her mevsim her şeyi bulabiliyor olsak da, meyve ve sebzeleri mevsiminde tüketmeye çalışmalıyız. Mevsimine göre tercih ettiğimiz besinler hem daha lezzetli olduğu zamanlarda yemiş oluruz, hem de mevsimin koşullarına göre bağışıklık sistemi ve benzeri konularda insan sağlığına olan destekleri daha fazla olur.

Örneğin kış aylarında grip, nezle gibi rahatsızlıklarla daha fazla karşılaşırız ve bağışıklık sistemimiz daha güçsüzdür. Bağışıklık sistemimizi güçlendirmek istiyorsak, kış meyvelerinden portakal, greyfurt gibi meyveler tüketmemiz gerekir. İlkbahardaki bahar yorgunluğuna karşı da bu mevsimde çıkan çilek gibi bahar yorgunluğuna karşı iyi gelen meyveler tercih edilmelidir. Tüm bunların yanı sıra bütçemiz açısından da meyve-sebzeyi zamanında tüketmek daha ekonomik olur ve bizim için çok daha değerli ve çok daha sağlıklıdır.”

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)