'MHP üzerinden karışıklık yaratmaya çalışıyorlar'

MHP Kastamonu İl Başkanı Çınar 'Pınarbaşı için hazırlanan bildiri, sadece İYİ Parti ve CHP işbirliği ile hazırlanmış olup asla MHP İlçe Başkanının görüşleri alınmamıştır' dedi.

  • 4134
'MHP üzerinden karışıklık yaratmaya çalışıyorlar'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MHP Kastamonu İl Başkanı Emin Çınar; "Geçtiğimiz hafta içinde üç siyasi partinin imzası ile Pınarbaşı ilçesinin eksikleri noktasında yapılması gereken çalışmalara dair bir bildiri paylaşılmıştır. İYİ Parti İl Başkanı Sn. Çıvgın’ın iddiasına göre bu bildiriden benim talimatımla MHP imzasını çekmiş ve bizim bir akıl tutulması içinde olduğumuzu ortaya atmıştır.

Sn. Çıvgın şunu iyi bilmelidir ki MHP teşkilatı attığı ve atacağı her imzanın arkasında dimdik duran siyasi bir harekettir. Pınarbaşı için hazırlanan bildiri, sadece İYİ Parti ve CHP işbirliği ile hazırlanmış olup asla MHP İlçe Başkanının görüşleri alınmamıştır ve bilgisi dâhilinde değildir. Bunu ilçe başkanımızla yaptığım görüşmeye dayanarak rahatlıkla söylüyorum ki söz konusu imza da ilçe başkanımız tarafından atılmamıştır. Aslında bu yaşanan durum, siyasi kulvarını değiştirdiği halde hâlâ MHP üzerinden karışıklık yaratmaya çalışanların bir oyunudur. Ne MHP siyaseti ne de Pınarbaşı halkı bu oyuna asla müsaade etmez.

Diğer bir konu ise yine böyle bir yaklaşımla Cumhur İttifakında bir çatlak olduğuna dair bir yanılgıyı iddia etmeleridir. Bu beklenti de boşa çıkmıştır. MHP, Cumhur İttifakının Kastamonu’da kökleşmesinden yana siyaset izleyecek ve bu ittifaka zarar gelmemesi için elinden geleni ardına koymayacaktır.

Bizler, Pınarbaşı İlçe Teşkilatımıza iletilen sorun ve sıkıntıların çözüme kavuşması için büyük bir gayret içinde olacağız. Her daim vatandaşımızın yanındayız. MHP, günü kurtarma siyasetini asla tercih etmemiştir. 'Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben' demiştir.

Pınarbaşı’nın sorunları diye hazırlanan bildiri iyice tetkik edilirse genel olarak şahsi meselelerin daha çok öne plana çıktığı görülecektir. Bizim ortaya koyduğumuz dik duruş, Cumhur İttifakına zarar vermek isteyenlerin heveslerini kursaklarında bırakmıştır.

MHP kendi siyasi karakterine uygun olmayan hiçbir çalışmanın yanında yer almaz. Dolayısıyla teşkilatlarıyla değerlendirmediği ve MHP Genel Merkezi ile paylaşılmayan hiçbir çalışma partimizin kurumsal kimliğini bağlamaz."