MHP'li Çıvgın: 'Taşımalı Eğitime Son Verilmeli'

İl Genel Meclisi MHP Grup Başkanı Mehmet Çıvgın Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Kastamonu nüfus verileri ile ilgili yaptığı açıklamada köylerin kan kaybettiğini, kan kaybının önlenmesinin yollarının aranmasının gerektiğini söyledi.

  • 944
MHP'li Çıvgın: 'Taşımalı Eğitime Son Verilmeli'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan nüfussal verilerin Kastamonu’nun gerçeklerini ortaya çıkardığını söyleyen MHP İl Genel Meclisi Grup Başkanı Mehmet Çıvgın, kent nüfusunun artmasından dolayı sevinç oluştuğunu ancak kimsenin köy nüfusunun azaldığını görmediğini ifade etti.

Kastamonu köylerinin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını kaydeden Mehmet Çıvgın: “Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan veriler bize aslında bir gerçeği tekrardan gösterdi. Kent nüfusumuz arttı diye övünüyoruz ancak köylerimiz hızla boşalmaya devam ediyor. Nedense bu gerçeğe dikkat etmiyoruz. Köylerimizin boşalmasına neden olan faktörleri ortadan kaldırmamız gerekiyor. Bu bağlamda öncelikli yapılması gereken taşımalı eğitim sistemine son vermektir. Çünkü taşımalı eğitim sistemi yüzünden köylerimizde insanlarımız yaşamıyor. Çocukları ya da torunları şehirde okuyor diye kendileri de şehre yerleşiyor. Dolayısıyla köylerimizde insan kalmıyor. Milli Eğitim Bakanlığı bu anlayışı bir an önce değiştirmelidir. Köylerimizi korumak istiyorsak köy okullarını kapatmamalıyız. Öğrencilerimizi taşımalı eğitim adı altında köylerimizden kopartmamalıyız” dedi.

Karayolları Kastamonu 10. Bölge Müdürlüğü’nün Doğu Çevre Yolu çalışmaları ile ilgili de eleştiri yönelten Çıvgın: “Yaklaşık 14 yıldan beri bitmeye bir çevre yolumuz var. Açıldı, açılıyor, açılacak diyerek 14 yıl geçmiş. Bu durum herhalde Türkiye’de bir rekordur. Çevre Yolu’nun yapımı kadar trajikomik olarak yapılan bağlantı yolu da burası Türkiye dedirtir. Benim bildiğim kadarıyla çevre yolları ana yola bağlanırken belki de dünyada il olarak ana yol çevre yoluna bağlandı. Öyle bir kavşak mantığı hangi düşünceyle yapıldı? Karayolları ekipleri ana yolu kavşağa bağlarken hangi düşünceyle hareket etti? Bir Kastamonulu olarak karayolları tarafından yapılan bu çalışmanın izahatını istiyorum. Bu kavşak çalışması bu şekilde vatandaşlarımızın beklentileri doğrultusunda mı bu şekilde yapıldı yoksa birilerinin ihtiyaçlarına göre mi? İlgililer Kastamonu kamuoyuna bunun açıklamasını mutlaka yapmalıdırlar” diye konuştu.

MUHAMMED KÖMEÇOĞLU (İHA)