MHP'li Hamzaoğlu, Başbakanın Vaatlerini Eleştirdi

Hamzaoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Kastamonu mitinginde verdiği vaatleri değerlendirdi.

  • 630
MHP'li Hamzaoğlu, Başbakanın Vaatlerini Eleştirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et


MHP Kastamonu Milletvekili Adayı Hayati Hamzaoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun önceki gün Kastamonu’da düzenlediği mitingde ifade ettiği vaatleri eleştirdi.

MHP Kastamonu Milletvekili Adayı Hayati Hamzaoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Kastamonu mitinginde verdiği vaatleri değerlendirdi. Hamzaoğlu, yazılı açıklamasında, “30 Mart yerel seçimlerinde, Kastamonu’daki AK Parti mitinginde Özel Uğurlu Hastanesi için verdikleri söz neyse, 1 Mayıs günü Davutoğlu’nun verdiği sözler aynıdır. Kastamonu halkı bu yalan vaatlere 7 Haziran’da 'artık yeter' diyecektir" ifadelerini kullandı.

Hamzaoğlu şöyle devam etti:

"İktidarı ilk devraldığınızda, 112 Acil Servis kurulmuş, sadece 112 acil servisinin 18 ambulansı vardı. 2002 yılında diğer ilçe hastanelerimizin tamamında ambulanslarımız vardı. Bunlar, İl Sağlık Müdürlüğünün kayıtlarında mevcut. Sizin iktidarı devraldığında Kastamonu bölge illerinin sağlık merkeziydi Sayın Başbakanım. Kastamonu’da yoğun bakım ünitesi yok. Kaybettiğimiz yüzlerce hasta var. Bunlardan haberdar değil misiniz? Daha bir ay önce ambulans yetersizliğinden 2 saat boyunca sevk edilemeyen bir gencimiz kaybettik. Çok ayıptır ki; belediyelerin bütçelerinden yaptığı atık su tesislerini de, hizmetlerin içine katmışsınız. İnebolu-Ankara yolunun 10 yıldır ödeneği yok. Yapılamadı. İktidara gelince mi yapacaksınız? İnebolu yolunu 2014’te bitecek demiştiniz. Şimdi 2015 sonu diyorsunuz. Ama karayolları yolun yüzde 40’lık bir kısmının tamamlandığını açıkladı ve yolun 2018’de açılacağını söylüyor. Bu basına yansıdı. Anlaşılan size söylememişler. Kırık Barajı için iki yıldır 'baraj tamam, ihaleye çıkacak' diyorsunuz. Daha sonra da 'proje hazırlanıyor' diyorsunuz. Projesi hazır olmayan işin ihale sözünün nasıl veriyorsunuz? Kaldı ki bu barajın projeleri 2001 yılında tamamlandı. Tıp Fakültesi kurulmuş. İki devre öğrenci mezun etmiş. Ancak 8 yıldır, binalarına ödenek çıkartıp bitiremediniz. Bunun için Kastamonu’dan bir özür dileyip yapacağız demeniz gerekmez miydi? Sayın Başbakan, vaatlerinin sonunda BAKAP’tan bahsetti. Ancak bir cümle ile değindi. BAKAP ile ilgili bu üçüncü sözünüz Sayın Başbakan. Ancak ne gariptir ki; bugüne kadar bu konuda resmi bir işlem başlamadı. Ayrıca bu projenin içinde olan Çankırı ve Bartın’da yapmış olduğunuz konuşmalarda bu konudan hiç bahsetmediniz. Bu yüzden, doğru verilen sözlerin arkasında adam gibi duran ekiple, bizimle yürü Kastamonu.”

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)