MHP'li Maşalacı "1 Kasım Son Fırsattır"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kastamonu İl Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı basın açıklamasında bulundu.

  • 305
MHP'li Maşalacı &quot1 Kasım Son Fırsattır"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Maşalacı; "7 Haziran Milletvekili Seçimleri’nde Milliyetçi Hareket Partisi’nin seçim beyannamesinde emeklilere vereceğini vaat ettiği “Emekli Destek Ödeneği” ve çalışanlar için otaya koyduğu “Asgari Ücret“ AKP  tarafından büyük tepki almış, hükümet yetkilileri “Kaynağı nereden bulacaksınız?“ diye partimize hücum etmişlerdi. AKP, 1 Kasım seçimleri için ortaya koyduğu seçim beyannamesinde MHP’nin emekliler ve asgari ücretle ilgili vaatlerini taklit ederek kendilerinin “Kaynağı nereden bulacaksınız?” sözlerinin doğru olmadığı gerçeğini kabul etmiştir.

Demek ki istenirse emekliler ve çalışanların durumlarını iyileştirmek için yeterli kaynak bulunabiliyormuş. Ama 13 yıllık AKP hükümetleri zamanında bu kaynaklar belirli kişilere peşkeş çekilmiş, rüşvet ve yolsuzluk çarkı döndürülerek yandaşlar, evlâtlar zengin edilmiştir. Ama her işin bir sonu vardır. Türk milleti 7 Haziran’da  “Bu böyle olmaz!” diye  AKP’yi ikaz etmiş. “Artık sen tek başına iktidar olma. Git diğer partilerle anlaş. Ülkeyi beraber idare edin” mesajını vermiştir. Ama AKP, milletin bu ikazını da kulak arkası ederek Kaçak Saray’ın etkisiyle koalisyon hükümeti kurmak istememiş, koalisyon kurulması için gerekli olan süreyi boş turlarla geçirerek yeni bir seçim yapılması kararını aldırmıştır. Amaç, yeni seçimde yine tek başına bir AKP hükümeti kurulmasını sağlayarak, yolsuzluk, rüşvet iddialarının üzerini kapatmaktır. Ama milletimiz artık gerçekleri görmüştür. Çözüm süreci diye diye ülkeyi adeta bir iç savaşın eşiğine getiren, kaynakları yandaşlara peşkeş çekerek ekonomiyi bir çıkmaza sürükleyen, insanlarımızı borçla yaşar ama borçlarını ödeyemez duruma koyan bu hükümetten kurtulmak için 1 Kasım son fırsattır. 1 Kasım köprüden önceki son çıkıştır. Millet olarak bu fırsatı değerlendireceğiz ve hükümete 1 Kasım’da “ Dur! “ diyeceğiz.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak her yıl Mart ve Eylül ayları içinde “Emekli Destek Ödeneği” adı altında iki aylık net asgari ücret tutarında ödeme yapılacaktır. Böylece ortalama bin liranın altında aylık alan emekli kalmayacaktır.

Emeklilik için gereken sigortalılık süresi ve yaş şartını tamamlayan, ancak prim gün sayısını dolduramayan vatandaşlarımıza borçlanma imkânı verilerek emekli olabilmeleri sağlanacak, staj ve çıraklık süreleri hizmetten sayılmayan  vatandaşlarımıza bu süreleri borçlanma fırsatı verilerek yaşadıkları mağduriyet giderilecektir.

Emekli aylıklarındaki refah payı yükseltilecek, kesintiler kaldırılacak, aylıklar arasındaki eşitsizlik giderilecek, banka promosyonu alabilmeleri temin edilecektir.

Net asgarî ücret, asgarî geçim standardı dikkate alınarak 1400 liraya yükseltilecektir.
Devletin asli ve sürekli hizmetlerinde çalışan taşeron işçilere kadro verilecektir.
Geçici ve mevsimlik işçilerin yaşadığı sorunlar çözüme kavuşturulacak, emeklilikte aranan prim gün sayısını tamamlayabilmeleri için çalışamadıkları süreler için borçlanma imkânı getirilecektir.
Yeni işyeri açan esnaf ve sanatkârların kendi adlarına ödedikleri sigorta primlerinin yarısı beş yıl süreyle devlet tarafından karşılanacaktır.
Yeni işyeri açan ve istihdam yaratan esnaf ve sanatkâra beş yıl süreyle gelir vergisi muafiyeti getirilecektir.
AVM yasası olarak anılan yasa tümüyle yenilenecektir.
Esnaf ve sanatkârların gelirlerinin vergilendirilmesinde “ Asgarî Geçim İndirimi” uygulaması başlatılacaktır.
Geçimini tek araçla temin eden şoför esnafının mevcut aracını yenilemek amacıyla alacağı yeni ticari araçtan KDV ve ÖTV alınmayacaktır. Yine şoför esnafımızın almak zorunda oldukları belgelerle ilgili ücretlendirmeler, esnafımıza yük olmaktan çıkartılacaktır.
Akaryakıt kaçakçılığı önlenerek, buradan elde edilecek gelir, yük ve yolcu taşımacılığı yapan esnafımıza vergisiz akaryakıt temini için kullanılacaktır.
Esnaf ve sanatkârlarımızın emekli aylıklarından  “Sosyal Güvenlik Destek Primi” kesilmesi uygulaması kaldırılacaktır.

Gelecek nesillere güçlü ve kalkınmış bir Türkiye bırakma arzusunda olanları; bireysel hakların en geniş anlamda kullanılabildiği, temel hakların güvence altına alındığı müreffeh bir Türkiye inşasına katkı vermeye hazır bulunanları; yolu Ahmet Yesevî’nin, Mevlâna’nın, Yunus Emre’nin, Şeyh Şaban-ı Veli’nin yolu olanları bundan önceki seçimlerde başka partilere oy vermiş olsalar bile 1 Kasım’da “Ülkenin Geleceği“ olan Milliyetçi Hareket Partisi’nin üç hilâlli bayrağı altında toplanmaya ve  ülkeyi çıkmaza sokan AKP’den kurtulmak için güç birliği yapmaya davet ediyorum" dedi.