MHP'li Maşalacı: "Artık yeter"

MHP Kastamonu İl Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı basın açıklamasında bulundu.

  • 1247
MHP'li Maşalacı: &quotArtık yeter"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Maşalacı; "İstanbul Yenikapı'da oldukça büyük paralar harcanarak görkemli bir şekilde İstanbul'un Fethi'nin 563. Yıldönümü kutlandı. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından da ciddi mesajlar verildi verilmesine de her nedense bir çağı kapatıp bir çağı açan Fatih Sultan Mehmet Han'ın İstanbul'u Fethi'nden sonra cami ve günümüzde müze olan Ayasofya müzesinin tekrar ibadete açılmasına değinilmemesi oldukça manidar oldu.

Ecdadımızın adetine göre bir şehir fethedildiğinde, ilk cuma günü Fethi gerçekleştiren padişah yada kumandan şehre girer. Bu zaman zarfında şehrin en büyük kilisesi cami haline getirilip namaz kılmaya hazır edilir. Fatih Sultan Mehmet'te İstanbul'u fethettikten sonra cuma günü şehre girer ve Akşemsettin'in imamlığında cuma namazı kılınır ve Ayasofya kilisesi, Ayasofya camisi haline getirilir, gerekli tadilatlar da yapılarak 481 yıl cami olarak ibadete açılır. Lakin Ayasofya 24.11.1934 tarihinden günümüze kadar olan süreçte müze olarak tarihte yerini korur.

Ayrıca, Ayasofya Camii 19.02.1936 tarihli tapu senedine göre: Fatih Sultan Mehmed Vakfı adına 'türbe, akaret, muvakkithane ve medrese-i müştemil Ayasofya'yı Cami-i Şerifi olarak tapuludur. Vakıflar Genel Müdürlüğü Kütük Defterinde de aynı şekilde cami olarak kayıtlıdır. Şu an müze olarak kullanılması yasalara uygun değildir. Bugün, tüm selatin camilerimiz sabah ezanından yatsı ezanına kadar, haftanın her günü, hangi dinin mensubu olduğuna bakılmaksızın herkesin ziyaretine, ibadetine ücretsiz olarak açıkken, Ayasofya, yasalara, hukuka aykırı olarak, ancak müze olarak ziyaret edilebilmektedir.

ARTIK YETER!!!
İstanbul'un fethinin 563. yıl dönümü olan 29 Mayıs'ta fethin sembolü olan Ayasofya'nın, ibadete açılması gerekmektedir. Ayasofya'nın esareti Haçlı seferinin bir kalıntısıdır. Haçlı Savaşlarının son faslının devam eden etkilerini kırmak ve silmek, Ayasofya'yı kışkırtma aracı ve vesilesi olmaktan çıkarmak ve Fatih'in ruhunu şad etmek için Ayasofya ibadete açılmalıdır.

Ayasofya'nın kitabesinde; "Ayasofya kıyamete kadar camii olarak vakfedilmiştir, Bunu hiçbir kimse değiştiremez" yazmaktadır. Üstad Neci Fazıl'ı dediği gibi; "Ayasofya'nın kapılarıyla beraber ruhumuzu kilitlediler. Her mana, her hikmet, her münasebet Ayasofya'ya bağlı". Ayasofya açılmalıdır. Müslüman Türk'ün bahtıyla beraber açılmalıdır. Ayasofya'yı kapalı tutmak, bu toprağın üstündeki ve altındaki milyarlarca Müslüman Türk'ün semaları tutuşturan lanetine hedef olmaktır.

Ayasofya'yı düştüğü bu son berzahtan kurtarıp yeni bir dirilişin gerçekleşmesi, 481 yıl ezan sesinin yankıları ile ayakta kalan, İstanbul'un fethinin simgesi olan Ayasofya'nın, cami olarak yeniden ibadete açılması amacı ile 8 Kasım 2013 ve 16 Aralık 2015 tarihlerinde 2 kez TBMM de MHP grubu tarafından Ayasofya nın tekrar ibadete açılması gerektiğine dair kanun teklifi vermiş olup; AKP grubu tarafından reddedilmiştir.

Buradan sizlerin huzurundan AKP'li yetkililere sesleniyorum. Ülkemizde 50'nin üzerinde kilise ve sinagog açan ve ayinler yaptıran AKP zihniyeti neden Ayasofya müzesini ibadete açmıyor? Buna engel nedir?"