MHP'li Maşalacı "Ülke Facianın Eşiğine Getirilmiştir"

MHP Kastamonu İl Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı basın açıklamasında bulundu.

  • 340
MHP'li Maşalacı "Ülke Facianın Eşiğine Getirilmiştir"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milli Eğitim Bakanlığı, Silopi ve Cizre'de görev yapan yaklaşık 3 bini aşkın öğretmenimize, Kastamonu ve Artvin'in bazı ilçelerinde görev yapan öğretmenlere yönelik 3 günlük hizmet içi eğitim yapılacağını açıklayan bir yazıyı bu illere ve bu illerdeki öğretmenlerimizin cep telefonlarına mesaj olarak göndermiştir. Bu mesajlarda bulundukları yerleri terk etmeleri istenmiştir. Gerek öğretmenlerimizin gerekse öğrencilerimizin can güvenliğini sağlamak adına atılacak her türlü adımı, ortaya konulacak her türlü tedbiri doğru buluyor ve destekliyoruz. Olağanüstü şartlarda olağanüstü tedbirler almak doğru bir yaklaşımdır ve siyasi farklılıklarla değerlendirilemez.

Devlet bu bölgelerde hayatın normalleşmesi için her türlü tedbiri almaktan çekinmemelidir, bu doğrultuda atılacak her adımı önemli görüyoruz.

Ancak herhangi bir açıklama yapılmaksızın Pınarbaşı ilçemizde görev yapan öğretmenlerimizin de seminere alınması, ilimizde de bir can güvenliği problemimi var sorusunu akla getirmektedir. Böyle olması mümkün değildir, velakin yeterli açıklamaların yapılmaması da hoş değildir. Ülkemiz AKP’nin açılım ve başkanlık sistemi hevesleri nedeniyle facianın eşiğine gelmiştir. Okulumuzu, Camimizi  ve hepsinden önemlisi vatandaşımızı koruyamaz hale gelmişiz.

Bu problemleri çözmek çelik gibi yürek ister, korkakların işi değildir ama ülkemizin emniyet kuvvetleri gerekli yetkiyi aldığında ülkeyi yönetenlere güvendiğinde bu bataklıktan çıkmak çok zor olmayacaktır.

Ancak ülkemizde insanlarımız bu problemlerin çözülmeme nedeni olarak başkanlık sistemine geçilememesine inandırılmaktadır. Bu aşamada ilimizde bile Bilim Sanat Merkezi yöneticileri kurtuluşu başkanlık sisteminde görmüş olacaklar ki öğrencilerimizi de bulaştırmak suretiyle başkanlık sistemi anketi yaparak AKP'nin rejim değişikliği istemine zemin hazırlamaya çalışmışlardır.

Bu süreçte sorumluların asla unutulmayacağını, yetkilileri bu süreci iyi takip ederek olayda sorumluluğu bulunan Milli Eğitim Müdürlüğü görevlileri hakkında işlem yapmaya davet ediyoruz.

(KG)