MHP'li Maşalacı'dan Sert Eleştiri

MHP Kastamonu İl Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muhtarlarla yaptığı toplantıdaki açıklamalarını değerlendirdi.

  • 356
MHP'li Maşalacı'dan Sert Eleştiri
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Maşalacı; "Sayın Cumhurbaşkanımız, önceki gün muhtarlarla yaptığı toplantıda, konuşmasının bir bölümünde "PYD bir terör örgütüdür. YPG bir terör örgütüdür. PKK ne ise PYD odur. Bunu bütün uluslararası platforma taşıyacağız." demiştir.

Bu ifadeleri dinlerken, hafızamı tazelemek için biraz geriye dönük araştırma yaptım ve şu soruları kamuoyu ile paylaşmak istedim.

- PYD Başkanı Salih Müslüm'ü defalarca Türkiye'de baş konuk yapan kimdi?

- Peşmerge'nin Türkiye üzerinden Kobani'de çatışan PYD'li teröristlere yardım konvoyu götürmesine "Peşmergelerin Ayn El Arab'a yani Kobani'ye geçişiyle ilgili olarak Sayın Obama'yla yaptığımız telefon görüşmesinde kendilerine bu teklifi zaten ben yapmıştım" yorumu yapan kimdi o halde?

- "Salih Müslim'i Türkiye'ye getiriyoruz. Bir anlamda "meşru görüyorum seni" diyoruz" diyen Ahmet Davutoğlu',AKP Genel Başkanı ve Başbakan değilmiydi ?

PYD'ye en büyük destek hep Türkiye'yi yönetenlerden gelmiştir.

O yüzden PYD Başkanı Salih Müslim Türkiye'den ayrılır ayrılmaz yaptığı bir röportajda "Kürdistan'ı Türkiye ile birlikte kuracağız, Türk yetkililer bana çok iyi davrandı, Dışişleri yetkilileriyle daha öncede görüşmüştüm, hedeflerimizden asla sapmayacağız" demiştir.

Bugün PYD bölgede büyüdü ve Suriye'nin sözde Kürdistan'ını oluşturmaya doğru ilerliyorsa bunun en büyük sorumlusu , ülkemizi yönetenler değil midir?

Batı'ya "PYD bir terör örgütüdür. YPG bir terör örgütüdür. PKK ne ise PYD odur." çağrısı yapılıyor. Batı'daki devletlerde size PKK ve PYD önderleriyle pazarlık masasına oturan sizsiniz, PKK ve PYD'yi dirilten, büyüten sizsiniz, PYD'ye silahlı konvoy yardımı gönderen sizsiniz, Suriye'de çatışmada yaralanan PYD ve YPG teröristlerini Türkiye'de tedavi ettiren sizsiniz derlerse ne cevap verilecek ?!

PYD'nin Suriye'de ve bölgede attığı her adımı dizayn eden AKP'nin çok saygı gösterdiği, öve öve bitiremediği teröristbaşı Öcalan iken, şimdi PYD masallarıyla kimi kandırma çabası veriliyor?

ABD, AKP, Barzani, PKK rollerini oynayarak PYD'ye yol açmakta ve Suriye'deki konumunu güçlendirmektedir. Biri eleştirirken diğeri sahip çıkıyor. Dün sahip çıkan şimdi eleştirirken, gün geliyor dün eleştiren, bugün sahip çıkıyor. Bunların arasındaki rol paylaşımı böyle bir şey olsa gerek, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yıldönümünde Peşmerge sürüsünü kullanarak PYD'ye kilometrelerce uzunlukta silahlı yardım konvoyu gönderen AKP değil mi? Bir taraftan PYD VE YPG yi terör örgütü olarak ilan ettiğimizi ifade ediyoruz, diğer taraftan bakanlar kurulunca terör örgütü olarak belirlenen örgütler arasında PYD VE YPG yer almayacak !!! Daha ne kadar Yüce Türk Milletinin aklıyla alay edilecek, hayretler içerisindeyim.

İçimizdeki Rusya, içimizdeki ABD siz oluyorsunuz o halde?

Evet, Salih Müslim teröristtir. Bu teröriste sahip çıkan, destekleyen de AKP iktidarıdır. Bunun tartışılacak yönü bile yoktur. Arşiv ortada, yaşananlar ortadadır.

Adalet Bakanlığından gelen 20/02/2015 tarihli 649059974-3-5-13-2012-88/16707 sayılı yazı ve Emniyet Genel Müdürlüğünün 20/03/2015 tarihli ve 685-46074 sayılı yazısı. Bu yazılarda "bir yapılanmanın terör örgütü ilan edilmesinin Bakanlar Kurulu veya Yargıtay Kararı ile gerçekleşebileceği" belirtilmiş, EGM'nin yazısının devamında ise PYD/YPG yapılanmasının terör örgütü olduğuna dair Bakanlar Kurulu kararı bulunmadığı kaydedilmiştir." dedi.