MHP'li Adaylardan Sahil İlçelerine Ziyaret

MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, kamu yatırımlarının gitmediği köylerin göç etmeye başladığını belirterek, bunun önüne geçilmesinin gerektiğini söyledi.

  • 511
MHP'li Adaylardan Sahil İlçelerine Ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

MHP KASTAMONU MİLLETVEKİLİ EMİN ÇINAR; “HİZMET GİTMEYEN KÖYLER, GÖÇ EDİYOR”

Emin Çınar, beraberinde milletvekili adayı Sevda Saydam İrgin ile birlikte Çatalzeytin, Abana, Bozkurt ve İnebolu ilçelerini ziyaret etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve Milliyetçi Hareket Partisi 26. Dönem Kastamonu Milletvekili Adayı Emin Çınar, beraberinde Kastamonu 3. Sıra Milletvekili Adayı Sevda Saydam İrgin ile birlikte Çatalzeytin, Abana, Bozkurt ve İnebolu ilçelerini ziyaret ederek esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Ziyaretleri sırasında sık sık vatandaşlarla sohbetlerde bulunarak Kastamonu’da kamu kurumlarının ilçelerden elini çektiğini belirten MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, vatandaşların mağdur edildiğini söyledi. Çınar, ayrıca Kastamonu Havalimanının devlet yatırımı olmadığını aksine köylülere gitmesi gereken hizmetlerin parasıyla yapıldığını kaydetti.

Ziyaretlerde, vatandaşların ve esnafların sorunlarını dinleyen Emin Çınar, Kastamonu’nun kamu yatırımlarında sınıfta kaldığını belirterek, kamu kurumlarının ilçelerden tek tek elini çektiğini ve bu yüzden de yeteri kadar ilçelere hizmet gitmediğini belirtti. İlçelere hizmet gitmediği için vatandaşların kırsal alanlardan merkeze doğru göçe başladığını ifade eden Emin Çınar, köylerde kimsenin kalmadığını ve üretemez hale geldiklerini söyledi.

“KASTAMONU HAVALİMANI, KÖYLÜLERİMİZİN PARASIYLA YAPILDI”

Kastamonu Havalimanını devletin yatırımı olmadığını, aksine köylülere yapılması gereken hizmetler engellenerek yapıldığına işaret eden Emin Çınar, şöyle devam etti: “Kastamonu, Kurtuluş Savaşında işgal edilmemesine rağmen milli mücadele yıllarında en fazla şehit veren illerin başında geliyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi, ilk açıldığında da İnebolu ilçemize göstermiş olduğu fedakârlıklardan dolayı beyaz şeritli istiklal madalyası veriliyor. Peki, biz aradan geçen onca zamana karşı hala yolumuz yok diye konuşuyoruz. Suyumuz yok diyoruz. Kanalizasyon sorunlarımızı konuşuyoruz. Bizim, bunları artık konuşmamamız gerekiyor. Devletin bu tür hizmetleri artık yeterince köylerimize ulaşması gerekiyor. Havalimanını açtık diyorlar, havalimanı güzel bir hizmet ama benim köyüme gitmesi gereken bir hizmetle açtınız bu havalimanını. Benim köylüme gidecek hizmetler engellenerek bu havalimanın yapılmaması gerekiyordu. Köylere gönderilen bütçe, köylerimiz için harcanmayıp havalimanına harcanıyorsa bu havalimanını iktidar olarak ‘ben yaptım’ diyemezsiniz. Öbür havalimanlarını böyle yapmadılar. 52 tane havalimanı yapıldı hepsi devletin bütçesiyle yapıldı. Ama ne yazık ki öksüz gibi, en çok şehit veren Kastamonu’nun havalimanı, köylerimize gitmesi gereken hizmetler engellenerek buradan artı kalan paralarla yapıldı. Kastamonu Havalimanı, Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin bütçesiyle yapıldı. Hiç kimse bunu inkâr edemez. Bunu Vali Bey açıkça kendisi söyledi, bizler söylemedik. Hala bunu inkâr etmelerine anlam veremiyorum. Bunun en güzel örneğini bu kış açıkça yaşadık. Kış şartlarında en az 1-1,5 ay elektrikler kesildi. Kimse müdahale edemedi. Elektriği özelleştirmek problem değil. Ama beraberinde bakım hizmetlerini de devam ettirmek zorundasınız. Ben, muhalefet partisinin bir milletvekili olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına devamlı bu konuda soru önergesi verip, sürekli rahatsız ettim. Kastamonu’da Bölge Müdürünü bir gün dahi rahatsız etmeden durmadım. 45 gün boyunca elektrikler kesilir mi? Biz, hangi çağda yaşıyoruz. Allah izin verir, iktidara gelirsek bu sorunları hep birlikte çözeceğiz”

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)