MHP'li Çınar, Gündemi Değerlendirdi

MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

  • 506
MHP'li Çınar, Gündemi Değerlendirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çınar, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında son günlerde yaşanan terör saldırıları ile 1 Kasım’da yapılacak olan erken seçimi değerlendirdi. AK Parti Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen’in ‘MHP, baraj altında kalacak’ şeklindeki açıklamasına tepki gösteren TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi ve Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, 45 gün boyunca vatandaşların oyalandığını ileri sürdü.

MHP’nin hiçbir zaman sorumluluktan kaçmadığını dile getiren Çınar, “Biz her zaman bu ülke için canımızı veririz. Sayın genel başkanımız çözüm adı altında dayatılan ihanet sürecinin sonlandırılması, yolsuzluk olaylarının soruşturulması, anayasaya tam riayet edilmesi sonrasında adımların atılabileceğini ifade etmiştir. Maalesef birileri bunu farklı bir şekilde yorumlayarak seçmenin kafasını bulandırmak geçmişte olduğu gibi bu günde o siyaseti devam ettirmeye çalışıyor. MHP hiçbir dönemde kapıları elinin tersi ile iten bir siyasi parti değil olmadı. MHP kendi ilkelerinden, kendi doğrularından asla taviz vermeyen, o doğrular çerçevesinde Türk milletinin yarınlarının daha güçlü olacağına inanan bir siyasi parti ve her seferinde de haklı çıkan bir siyasi parti oldu” diye konuştu.


“45 GÜN HALKIMIZI OYALAYANLAR MİLLET AKLI İLE ALAY ETMESİN”
1 Kasım 2015 seçimleri için istikrar seçimi, cihat seçimi yakıştırmalarına atıfta bulunan MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, “Merak ediyorum 1 Kasım seçimleri için cihat seçimi ifadesini kullananlar bu cihadı kimlerle beraber yapacak? Türkiye’de AK Parti’ye oy vermeyen vatandaşlarımız farklı mezheplerin mi mensupları oluyor? AK Parti’ye oy vermeyen vatandaşlarımız bu vatanı sevmeyen insanlar mı? Yapılan bu tür ayrıştırmaya yönelik açıklamaların cevabını Türk milleti sandığa giderek iradesiyle verecektir. Milletimizin yaralarının birileri tarafından art niyetli olarak kaşınmasına müsaade etmemek gerekiyor. Mesele birilerinin milletvekili olması seçimi değil. Bu seçim Türk Milleti’nin iradesini kendi ekseni etrafında döndürmeye çalışanlarla Türk Milleti’nin iradesine boyun eğenlerin seçimidir. Türkiye’nin yarınlarının kaderini belirleyecek olan bu seçimde istikrardan ziyade iç kargaşanın çıkıp çıkmayacağı ile alakalı bir sonuç ortaya çıkacak. Biz olaylara bu pencereden bakıyoruz. AK Parti sürekli seçimler için istikrar kelimesini kullanırken sormak gerekiyor 7 Haziran’dan bu tarafa iktidarda kimler bulunuyor? Kendi icraatlarından kaynaklanan sebepler yüzünden ülkedeki istikrarı bozanların başka partilere özellikle de bize laf söylemeye hakları bulunmuyor. Bu ülkede istikrarsızlığı getirenler koltuk merakı yüzünden makamları halkın iradesini yok sayarak işgal edenlerdir. Her fırsatta milli iradeden dem vuranlar ne MHP’ye ne de CHP’ye koalisyon teklifi ile gelmemişlerdir. 45 günlük yasal süreyi geçirerek oyalama ve kendi yazdıkları senaryoyu uygulayanlar milletimizin aklı ile alay etmesinler” şeklinde konuştu.

“BİZİM İKİ AYLIK BİR MAKAMA İHTİYACIMIZ YOK”
Seçim hükümetinde neden yer almadıklarını açıklayan Emin Çınar, şöyle konuştu: 
“Biz seçim hükümetinde yer almayışımızı HDP’nin varlığı ile alakalı olarak söylemedik. Öyle bir şey söz konusu değil. Bizim iki aylık bir makama ihtiyacımız yok. Yüce Türk milletinin bir sürü sorunu ortada dururken, bununla alakalı bir adım atmayan yaklaşıma karşı ne diyebilirsiniz? Onlar için daha iyi. 13 yıldır onlar yönetti. Bundan sonraki 2 aylık dönemde onlar yönetsin. Biz bir yerde kısa süreli nemalanmak için varlığımızı ortaya koyan bir siyasi yaklaşım değil, kalıcı bir irade olmak istiyoruz. Fakat AK Parti’den bu yönde kalıcı irade için bir yaklaşım söz konusu değil. MHP’ye seçim hükümeti kurma teklifinde bulunanlar koalisyon için yanaşmadılar suçlamasında bulunamazlar. Bize bu suçlamada bulunarak nemalanmaya çalışanların ilk günden itibaren saraydan yükselen seslere kulak vermeleri gerekiyor.”

Türkiye’de özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yaşanan terör olaylarının ülkede bir güvenlik sorununu ortaya koyduğunu kabul etmek gerektiğini söyleyen Çınar, şunları kaydetti: 

“Dün bir örgüt vardı, Kandil’de konuşlandığını söylüyorduk ama bugün maalesef bu örgütün sadece Güneydoğu’da değil, KCK yapılanması ile artık Batı’da değişik vilayetlerde eylem hazırlığı içinde olduklarının da haberleri geliyor. Bu çözüm süreci teslim edilecek silahlar vardı, terör örgütü elemanları teslim olacaktı. Mustafa Bey MHP’nin barajın altında kalacağından ziyade, güvenlik güçleri tarafından ne kadar teslim alınan silah var, kaç tane terör örgütü mensubu gelmiş teslim olmuş, onları açıklasınlar. Şu kadar terörist öldürüldü deniliyor. Nerede bu teröristler? O teröristlerin o bölgede yaşayan insanlar arasında bir yakını yok mu? Bir Yarbay feryat ediyor. Çünkü bu noktada Türk Silahlı Kuvvetlerinin eli kolu bağlı olarak düşünüyor. Fakat her türlü şeye rağmen sırf iktidardan uzaklaşacağım düşüncesiyle, bu millete hem ekonomik hem de yarınlarını karatacak bir şekilde seçime doğru gidiyorsunuz. Bunun hesabını bu millet soracaktır. MHP’nin dün hassasiyetle ortaya koyduğu şey, bugün bu ülkede yaşanıyor.”

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)