Milletvekili Baltacı, 10 ev ve 1 caminin yandığı köyü ziyaret etti

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, 10 evin yandığı merkeze bağlı Tepeharman Köyü'nü ziyaret etti ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

  • 2275
Milletvekili Baltacı, 10 ev ve 1 caminin yandığı köyü ziyaret etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, CHP Merkez İlçe Başkanı Aydın Böbüroğlu ve CHP İl Sekreteri Mehmet Sezer ile birlikte köye giden Milletvekili Baltacı, köy muhtarı Ahmet İsmailoğlu’ndan yangınla ilgili bilgi aldı.

Yangında can kaybı yaşanmamasının en büyük tesellileri olduğunu dile getiren Milletvekili Hasan Baltacı; “Köy evlerimizdeki eski elektrik tesisatlarının yenilenmesi gerektiği gerçeği yaşadığımız bu felakette bir kez daha karşımıza çıktı. Tesellimiz can kaybının yaşanmamış olmasıdır. Daha öncede birçok kez dile getirdik. Köy evlerimizin eski elektrik tesisatları mutlaka yenilenmeli. Bu konuya acil olarak kafa yormak gerekiyor. Orman Bölge Müdürlüğü aracılığıyla projeler yapılabilir ya da İl Özel İdaresi tarafından bu sorunun çözümüne dönük adımlar atılabilir. Tepeharman Köyü’müze ulaşım oldukça zor. Yangın çıktıktan sonra itfaiyeye haber verilmiş ancak ekiplerin merkezden köye ulaşması zaman almış. Ayrıca orman teşkilatının Akkaya bölgesinde hazır bulundurduğu iki arazözün kış mevsimi geldi denilerek merkeze çekilmesi de yangında zararın büyük olmasında önemli rol oynamış. Böyle olunca alevlerin köydeki tüm evlere sıçraması önlenememiş. Yangın zedelerimizin en acil ve en önemli ihtiyacı su. Köyümüzü yakından takip edeceğiz. Yaraları sarmak için mücadele veren başta AFAD olmak üzere tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Tepeharman Köyü’müzde yaşayan vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum” ifadelerini kullandı.