Milletvekili Baltacı '815 öğretmen açığı giderilecek mi?'

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Plan Bütçe Komisyonu'nda Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a sordu.

  • 624
Milletvekili Baltacı '815 öğretmen açığı giderilecek mi?'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mİlletvekili Baltacı aynı zamanda Abdurrahmanpaşa ve Göl Anadolu Lisesi’nin nitelikli lise kapsamına alınıp alınmayacağına cevap istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi görüşülürken Bakan Ziya Selçuk’a Kastamonu’da ki eğitim problemleri ile ilgili sorular yöneltti.

Milletvekili Hasan Baltacı, önceki gün geç saatlere kadar süren komisyon toplantısının soru-cevap bölümünde Milli Eğitim Bakanı Şelçuk’a Kastamonu il genelindeki öğretmen ihtiyacının karşılanıp karşılanmayacağını ve Abdurrahmanpaşa Lisesi ile Göl Anadolu Lisesi’nin nitelikli okullar kategorisine alınıp alınmayacağını sordu.

Milletvekili Baltacı, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2019 yılı bütçesi, 2018 yılı kesin hesabı ve 2017 yılı Sayıştay denetim raporları hakkında bilgi vermek için Plan Bütçe Komisyonu toplantısına katılan Bakan Ziya Selçuk’a şu soruları yöneltti;

“Kastamonu ili 1070 köyü, 20 ilçesi, 3 bin 600 mahallesiyle toplam 14 bin kilometre kare büyüklüğündedir. Milli Eğitim Müdürlüğü verilerine göre ilimizde 815 öğretmen açığımız var. Köy yollarımız perişan durumda. Çocuklarımız hem okula, hem de öğretmene ulaşmak konusunda çok büyük zorluklar çekiyor. 815 öğretmen açığı giderilecek mi?  Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıkladığı tarihi 100 lise içerisinde Kastamonu’da iki lise bulunmaktadır. Biri 133 yıllık Abdurrahmanpaşa Lisesi, bir diğer ise Göl Anadolu Lisesi’dir. Bu liseleri tekrar nitelikli liseler sınıfına alacak mısınız, almayacak mısınız?”