Milletvekili Baltacı'dan Bakan Selçuk'a 7 soruluk önerge!

Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğünün 9 ay süre ile istihdam edeceği 600 kişiyi mülakatla tespit etmesini ve istihdam edilecek isimlerin önceden belirlendiği iddialarını TBMM'ye taşıdı.

  • 844
Milletvekili Baltacı'dan Bakan Selçuk'a 7 soruluk önerge!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğü’nün merkez ve ilçelerdeki okullarda bakım, onarım ve temizlik işlerinde 9 ay süre ile istihdam edilecek 600 kişinin mülakatla tespit edilmesiyle ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlanması için soru önergesi verdi.

Okul idarecilerinin objektif bir değerlendirme ile iş yapacak personel talep etmelerine rağmen Adalet ve Kalkınma Partisi örgütlerinden baskı gördükleri, Adalet ve Kalkınma Partisi il ve ilçe başkanlıkları eliyle partili, eş, akraba listelerinin hazırlanıp istihdam edilecek isimlerin önceden belirlendiği iddialarının kamuoyuna yansımasının ardından istihdam edilecek isimlerin mülakat usulüyle tespit edilmesinin akıllarda soru işareti yarattığını belirten Milletvekili Hasan Baltacı, bu konuda Bakan Selçuk’a 7 soru yöneltti.

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı önergesinde şu sorulara cevap istedi:

Kastamonu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında Kastamonu  il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri’ne bağlı okullarda bakım, onarım ve temizlik işlerinde 9 ay süre ile istihdam edilecek 600 yurttaşımız, merkez ve ilçelerde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce belirlenen komisyonlar huzurunda mülakat usulüyle belirlenmiştir. 600 kontenjan için 4 bine yakın vatandaşımız başvuruda bulunmuştur. Okul idarecilerinin objektif bir değerlendirme ile iş yapacak personel talep etmelerine rağmen Adalet ve Kalkınma Partisi örgütlerinden baskı gördükleri, Adalet ve Kalkınma Partisi il ve ilçe başkanlıkları eliyle partili, eş, akraba listelerinin hazırlandığı ve istihdam edilecek isimlerin mülakatlardan önce belirlendiği iddiaları kamuoyuna yansımış, bu durum akıllarda soru işaretleri yaratmıştır. Ülkemizin birçok ilinde aynı program kapsamında istihdam edilen vatandaşlarımız kura usulüyle belirlenirken, Kastamonu’da istihdam edilecek isimlerin mülakat usulüyle tespit edilmesi, tüm bu soru işaretlerini doğrular nitelikte olmakla beraber, vicdanları yaralamaktadır.

Buna göre;

1. Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında Kastamonu il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri’ne bağlı okullarda bakım, onarım ve temizlik işlerinde 9 ay süre ile istihdam edilecek isimler birçok ilde noter huzurunda kura usulüyle belirlenirken, Kastamonu’da mülakat usulüyle tespit edilmesinin sebebi nedir?

2. Kastamonu ilinde mülakat usulüyle işe alınan 600 kişiden kaçı Adalet ve Kalkınma Partisi üyesidir?

3. Kastamonu ilinde mülakat usulüyle işe alınan 600 kişiden kaçı Adalet ve Kalkınma Partisi’nde yönetici olanların eş, çocuk, kardeş ve akrabasıdır?

4. Kastamonu ilinde Mülakat Komisyonları kim ya da hangi kurum tarafından belirlenmiştir, komisyonda hangi isimler yer almıştır?

5. İşe alımlarda okul müdürlerinin görüş ve önerileri dikkate alınmış mıdır?

6. Evine ekmek götürmekten başka derdi olmayan işsiz yurttaşlarımıza mülakatlarda hangi sorular yöneltilmiştir?

7. Kastamonu ilinde gerçekleştirilen mülakatlar görüntülü ve sesli kayıt altına alınmış mıdır?