Milletvekili Baltacı'dan Bakan Selçuk'a soru önergesi

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'a soru önergesi verdi.

  • 573
Milletvekili Baltacı'dan Bakan Selçuk'a soru önergesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, 15 Temmuz’da Mustafa Kaya Anadolu Lisesi Spor Salonu inşaatında meydana gelen ölümlü iş kazasıyla ilgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a soru önergesi verdi.

Spor salonu inşaatında çelik konstrüksiyonlu çatının çökmesi sonucu 48 yaşındaki inşaat işçisi Muzaffer Özşahin’in hayatını kaybettiğine, 1 işçinin de yaralandığına dikkat çeken Milletvekili Baltacı, Bakan Selçuk’tan yaşanan bu üzücü olayda ihmali ve sorumluluğu bulunanlar hakkında inceleme ve ya soruşturma başlatılıp başlatılmadığını cevaplamasını istedi.

Bakan Selçuk’a inşaatın yapımını üstlenen şirket ya da taşeronun bünyesinde iş güvenliği uzmanı çalıştırıp çalıştırmadığını soran Hasan Baltacı, inşaatta çalışan işçilerin bu acı olaydan önce kaza yaşanabileceği ve can güvenliklerinin tehlikede olduğu yönünde yazılı veya sözlü uyarı ya da şikâyetlerinin olup olmadığına yanıt vermesini istedi.

Kazanın gerçekleştiği işyerinde işçilerin çalışabilmesi için gerekli güvenlik ortamının oluşturulup oluşturulmadığına dair bakanlıkça önceden denetim yapılıp yapılmadığı hakkında Bakan Selçuk’tan bilgi talep eden Milletvekili Baltacı diğer sorularında AKP iktidarı döneminde artış gösteren iş cinayetlerine dikkat çekti.

1 Ocak 2002 ile 15 Temmuz 2020 tarihleri arasında Türkiye genelinde ve Kastamonu ilinde iş güvenliği ve işçi sağlığına yönelik denetimler sonucu hakkında cezai işlem ve yaptırım uygulanan işveren sayısı hakkında Bakan Selçuk’tan cevap isteyen Milletvekili Hasan Baltacı aynı tarihler arasında Türkiye genelinde ve Kastamonu ilinde meydana gelen iş kazası sayısı ile bu kazalarda hayatını kaybeden işçi sayısıyla ilgilide bilgilendirilmesini talep etti.