Milletvekili Çelik 'Hizmete Odaklandık'

Ak Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Gazeteciler Günü dolayısıyla Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti (KGC) hizmet binasını ziyaret etti.

  • 469
Milletvekili Çelik 'Hizmete Odaklandık'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çelik ziyarette KGC Başkanı Erkan Yılmaz’a gündeme yönelik açıklamalarda bulundu.

GAZETECİLERİMİZ ÖNEMLİ BİR GÖREVİ İFADE EDİYORLAR

Kastamonu il genelinde görev yapan tüm gazetecilerin günlerini tebrik eden Çelik: “Gazetecilerimiz gerçekten önemli bir görevi ifa ediyorlar ve bizi de zaman zaman uyarıyorlar. Biz bu uyarılardan kendimize çıkarabileceğimiz hususları çıkarıyoruz. Gazetelerimiz ve gazetecilerimiz bana göre olabildiğince tarafsız olarak görevlerini ifa ediyorlar. Uzun yıllardır gazeteci arkadaşlarla zaman zaman görüşüyoruz, bazen anlaşamadığımız konular da olabiliyor ama ortak bir noktada buluşabiliyoruz. İnşallah bundan sonra hem yerel gazetelerimizin ekonomik manada girdilerinin daha da artması için, rahat çalışabilmeleri ve orada çalışan kardeşlerimizin daha fazla ücretler alabilmesi için biz elimizden ne geliyorsa yapacağız. Belediyemizin bu konuda da ciddi çalışmaları var” diye konuştu.

BAKANLARIMIZDAN ÇOK OLUMLU DÖNÜŞLER ALIYORUZ

Geçtiğimiz süreçte Ankara’da bazı Bakanlara yönelik gerçekleştirilen ziyaretlere değinen Milletvekili Metin Çelik: “2016’da hizmetlere odaklanmış vaziyette yolumuza başladık ve devam ediyoruz. Başbakanımız ile görüştük, bakanlarımızın bir kısmı ile biraraya geldik. Bu görüşmelerimiz devam edecek. Kastamonu ile ilgili neler yapabiliriz istişare ediyoruz. Dün de (önceki gün) sayın başbakanımızla 3 vekil olarak ayaküstü de olsa bir görüşme fırsatımız oldu. Kastamonu’dan çok memnun olduğunu, ne yapılması gerekiyorsa yapacaklarını söylediler. Sayın Cumhurbaşkanımızın Kastamonu’ya olan ilgisini ve desteğini zaten hepimiz biliyoruz. Dolayısıyla kent düzeyinde Kastamonu şuanda iyi bir noktada, bunu değerlendiriyoruz. Gittiğimiz bakanlardan da çok olumlu dönüşler alıyoruz. Mesela Çevre ve Şehircilik Bakanımıza taleplerimiz olmuştu. Bizi tatmin edecek aktarımlar yapılıyor. Taleplerimizi dile getiriyoruz ve karşılandığını görmek bizi çok memnun ediyor. Kastamonu Belediyemizin projeleri var. Başkanımız ciddi hazırlıklar yapıyor. Bunları da bakanlarımıza ileterek olumlu dönüşler almaya başladık. Tabi özel olarak Kastamonu ile ilgili Kırık Barajı meselemiz vardı. Onu Ağustos ayında yatırım porgramına aldırmıştık. DSİ ihale hazırlıklarını yaptı. İnşallah Şubat-Mart aylarında yüklenici firmanın belli olacağını söylediler. Bir taraftan Karayolları Genel Müdürümüzle ve Bakanımızla da görüştük, inşallah eş zamanlı olarak yürüyecek” diye konuştu.

Ilgaz Tüneli’nin bu yıl içerisinde açılacağını kaydeden Çelik, Kastamonu Tıp Fakültesi ile ilgili de şunları söyledi: “Bütçe sanırım Şubat ayı içerisinde gelecek. Daha önceden hem Başbakanımıza hem de Bakanlarımıza bu fakültenin durumunu bildirmiştik. Bunun da üzerine inşallah gideceğiz. Devlet Hastanemiz inşallah yaz sonuna doğru bittiğinde Üniversite yerleşkesinin de inşaatlarının başlamasıyla ilgili hükümet düzeyinde görüşmelerimiz devam edecek. Ben olumlu bakış içerisinde bu konuların çözüme kavuşturulacağını tahmin ediyorum.”

Özel İdare’nin köy altyapısıyla ilgili çalışmalarının ne aşamada olduğunu, nerede bulunduklarını takip ettiklerini söyleyen Çelik: “KÖYDES dışında daha fazla kaynak alabilmek için bu sene de görüşmelerimizi yapacağız ve alacağız inşallah. Köylerimizin altyapılarının daha iyi noktaya gelmesi için mücadele etmeliyiz. Baktığımız da Kastamonu’nun 10 bin kilometre köy yolu var. Çok zor hizmet etmek. Çok kar yağdı, geçen sene kardan sonra ciddi heyelanlarla karşılaştık. Özellikle sahil bölgelerimizde çok kar vardı. Ama basına yansımayan o kadar çok heyelan oluyor ki. Bundan sonra Özel İdare’ye ek yük getirecek doğal afetler inşallah olmaz. Ama dediğim gibi biz burada köy yollarının kalitesinin artırılması için çalışmalarımıza devam etmek istiyoruz. Bu konuda Özel İdaremiz geçen yıl bayağı bir tecrübe kazandı. Kastamonu’da asfaltta yüzde 27’lerdeyiz. Bu oranı hızlıca yükseltmemiz gerekiyor. Hedefimiz 2 katına mal olsun ama 10 sene dayanacak bir asfalt olsun istiyoruz” diye konuştu.

(KGC)