Milletvekili Çelik, önemli açıklamalarda bulundu

AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Kastamonu'ya 250 Yataklı Yeni Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi yapılacağını söyledi.

  • 3375
Milletvekili Çelik, önemli açıklamalarda bulundu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik yaptığı açıklamada söyle dedi:

"Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanemizin yan tarafında bulunan, daha önce Hacettepe Üniversitesi’ne tahsis edilip yarım kalmış binaların talebimiz gibi Sağlık Bakanlığımız tarafından Eğitim ve Araştırma Hastanemizin Ek Binası olarak değerlendirilmesine karar verilmiştir. Bu amaçla yapılacak tadilat ve ikmal inşaatı için proje ihalesi gerçekleştirilmiş olup sağlık yöneticilerimizin görüşleri de alınmak suretiyle proje çalışmaları devam etmektedir. Böylece Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanemizin 500 olan yatak kapasitesinin 750’ye çıkarılması amaçlanmaktadır.

Aynı yerleşke içerisinde Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin derslik, laboratuvar ve idari kısımlarının yer alacağı Morfoloji binasının inşaat çalışmaları devam etmekte olup 2021 yılı içerisinde tamamlanması planlanmaktadır.

Fizik tedavi hastalarımızın çoğunun başka hastalıklarının da olması, bu hastalıklarıyla ilgili tetkik ve tedavilerin daha iyi ve pratik olarak yapılabilmesi amacıyla 250 Yataklı Yeni Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanemizin üst kısmında bulunan Kastamonu Üniversitesine ait boş araziye yapılmasına karar verilmiş ve bu amaçla üniversitemiz tarafından tahsisi yapılmıştır. Bu alanda yapılacak 250 Yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin proje ihalesi gerçekleştirilmiş olup proje çalışmaları devam etmektedir.

Eski Devlet Hastanemizin yerinin yaklaşık yarısını, uzun süredir yer aradığımız engelli hemşehrilerimiz için Engelsiz Yaşam Merkezi olarak değerlendirmek istiyoruz. Bu amaçla yer tahsisi ile çalışmalar başlatılmış ve devam etmektedir. Bunun dışında geri kalan kısmı da mutlaka değerlendirilecek olup boş kalması gibi bir durum söz konusu değildir."