Milletvekili Demir, 9 Çocuklu Aileye Yardım Elini Uzattı

AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, Ə çocukla barakada yaşam mücadelesi' başlıklı habere kayıtsız kalmayarak aileye yardım elini uzattı.

  • 729
Milletvekili Demir, 9 Çocuklu Aileye Yardım Elini Uzattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milletvekili Demir, Danışmanı Mustafa Gürçay'ı görevlendirerek, aileye her türlü yardımın yapılmasını istedi. Bunun üzerine Cide ilçesine bağlı Çilekçe köyünde ikamet eden Mehmet Koş'un evini ziyaret eden Milletvekili Murat Demir'in Danışmanı Mustafa Gürçay, aile ile görüşerek durumları hakkında detaylı bilgi aldı. Gürçay, ailenin 11 kişi ile birlikte iki odalı barakada yaşadığını belirterek, Demir'e rapor sundu. Bunun üzerine Murat Demir, aynı zamanda ortağı olduğu Güven Kepçe Makine İç ve Dış Tic. Ltd. Şti. ile görüşerek şirketin Yönetim Kurulu Başkanı olan abisi Emin Demir'den ailenin mağduriyetinin giderilmesini istedi. Emin Demir, Cide Kaymakamlığı tarafından yeni bir ev yapılması için verilmesi taahhüt edilen 25 bin TL ile ev için gerekli her türlü desteğin sağlanacağını açıkladı. Koş ailesi, havaların düzelmesi ve iklim şartlarının elvermesinin ardından yeni evlerine kavuşacak.

Ayrıca Murat Demir, Cide Kaymakamlığı tarafından Koş ailesine verilmesi taahhüt edilen 25 bin TL paranın da aileye yeni bir ev yapılması şartıyla verilmesine destek oldu.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, zorlu kış şartlarında yarısı yıkılmış halde 9 çocukla baraka bir evde yaşam mücadelesi veren aileye destek olmalarının kendilerine bir vazife olduğunu ve bu yüzden Kastamonu'ya milletvekili olduklarını belirterek, ailenin her türlü mağduriyetlerinin giderilerek yeni eve kavuşmalarının sağlanacağını söyledi.
Demir, ailenin durumundan kendilerini haberdar eden İhlas Haber Ajansı'na da teşekkür ederek, "Zorlu bir coğrafyada zor şartlar altında görev yapmaya çalışıyoruz. Her köye, her eve ulaşmamız belki mümkün olmayabilir. Koş ailesi, şu anda kış şartlarının çetin olduğu bir kış ayında Allah korusun evleri başlarına yıkılabilir. Bunun sonucunda istenmeyen olaylar olabilir. Bunun vebalini kimse ödeyemez. Bizler, bu tür ihtiyaç sahibi ailelere sahip çıkmak için bu göreve talip olduk. Bunun sonucunda da görevimizi yerine getirmek istiyoruz" dedi.

Öte yandan, Milletvekili Demir, babadan kalma evin çökmej üzere olduğunu ve bu yüzden ailenin köy içerisinde boş durumda bulunan Sağlık Evine yerleştirildiğini ifade ederek, geçici bir süreliğine ailenin burada kalacağını ve iklim şartlarının elvermesiyle birlikte aileye yeni bir evin yapılacağını kaydetti.


EVLERİ YIKILMASIN DİYE ÇATILARINI KÜRÜYORLAR
9 çocukla babadan kalma yarı göçmüş haldeki barakada yaşam mücadelesi veren Mehmet Koş, köylülerin de yardımıyla evlerinin tamamının göçmemesi için her gün evin çatısını kürüyor. Koş, yıllardır babasından kalan evde oturduğunu ve burada yaşadığını belirterek, babadan kalma evin artık çökmek üzere olduğunu söyledi.

Koş, "Evimizin durumu çok kötüydü. Milletvekilimiz Murat Demir’e teşekkür ediyoruz. Kış ayı sert geçiyor. Şu anda köyümüzde 1,5 metreye yakın kar var. Kalacak yerimiz de yok. Kimsenin yanına da sığınamadık. Aynı evde 9 çocuğumla oturuyorum. Ev üzerimize göçecek diye gece uyuyamıyorduk. Allah göstermesin belki de bu kışın bu ev, bizim üzerimize göçecekti. Sayın vekilimiz, bizi bu dertten kurtardı. Kendisine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

(İHA)