Milletvekili Murat Demir Cide'de konuştu

Cide Belediyesine Güven Kepçe'nin hibe ettiği asfalt plent iş makinesinin teslim töreni nedeni ile Cide'ye gelen AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir Cide ilçesine yapılan yatırımlar ve 16 Nisan tarihinde yapılacak referandum ile ilgili açıklamalarda bulundu.

  • 1502
Milletvekili Murat Demir Cide'de konuştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Belediye Başkanı Nejdet Demir, Güven Kepçe Yönetim Kurulu Başkanı Emin Demir'e teşekkür etti. Güven Kepçe’nin Cide Belediyesine daha önce yaptığı yardımları anlatan Başkan Demir, "Başta Milletvekilimiz olmak üzere tüm Demir ailesine Cideliler adına teşekkür ediyoruz" dedi.

AK Parti ilçe Başkanı Hüseyin Ergün'de Pazar günü çağrımız üzerine buraya gelen partililere teşekkür ederek, 16 Nisan Referandumunda Cidelilerin evet demesi gerektiğini belirtti. Ergün; “Milletvekilimiz sayesinde son dönemde ilçemizin daha fazla yatırım almaktadır. Onun elinin güçlü olması demek Cide'nin sorunlarının daha kolay halledilmesi anlamına gelmektedir. Tıpkı 1 Kasım tarihinde olduğu gibi güçlü bir evetin sandıklardan çıkacağına inanıyorum” diye konuştu.

Daha sonra söz alan Milletvekili Murat Demir, Güven Kepçe olarak Cide’ye yardımlarının devam edeceğini belirterek şunları söyledi; “Cide’ye şimdiye kadar Güven Kepçe memleket için yardım yapmaktadır. Cide için yardım yapmaktadır. Bunun içinde çalışkan bir belediye başkanı olması gerekiyor. Cide'nin böylede bir belediye başkanı var. Cide’de böyle güzel çalışmalar oldukça bizim de katkılarımız devam edecektir. Onun için iş makinesinin Cide’ye hayırlı olmasını diliyorum”  dedi.

“Cidelileri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kastamonu mitingine davet etti”

Sözlerini sürdüren Milletvekili Demir,  Çarşamba günü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Kastamonu’ya geleceğini, tüm Cideli hemşehrilerini Kastamonu’ya beklediğini ifade etti. Demir, ”İnşallah Çarşamba günü Sayın Cumhurbaşkanımız Kastamonu’da olacak. Ben Cide’den yoğun bir katılım bekliyorum. Hepinizi oraya davet ediyorum. Birçok İlin içerisinden Sayın Cumhurbaşkanımızın Kastamonuyu seçmesinin önemi var. Biliyoruz. Acil işler konusunda taleplerimizi aldılar benim tek talebim oldu. Sahil yolunun birinci öncelikli talebim olduğunu belirttim. Bunu da Sayın Cumhurbaşkanımıza ilettim.”

“Kastamonu’ya ayrılan KÖYDES ödenekleri ve Cide’ye yapılacak yatırımlar”

Murat Demir konuşmasında Cide’ye yapılan yatırımlar ile Kastamonu’ya gelecek olan KÖYDES ödenekleri ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Kastamonu'nun yatırım almadığını sosyal medyadan iddia edenlere yalnızca KÖYDES ödeneklerine bakmalarını isteyen Milletvekili Demir, konuşmasına şöyle devam etti: ”Ben Kastamonu’ya hizmet etmek için Milletvekili oldum. Milletvekili seçileli 1,5 yıl oldu. Cide’de ve Kastamonu’da neler olup bittiğini herkes biliyor. Cide özelinde şunu belirteyim 76 milyonluk bir yatırım Cide’ye yapılacak. 76 Milyonluk yatırımın bir kısmının ihalesi yapıldı, bir kısmının da yapılacak. Kastamonu genelinde yatırım yapılması için elimden gelen gayreti göstereceğimi daha önce ifade etmiştim. Vekil olduktan sonra önceki Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve şimdiki Başbakanımız Sayın Binali Yıldırımı toplam 4 kez ziyaret ettim. Köydes bütçelerinin yetersizliğinden bahsettim. Sayın Başbakanımız sadece Kastamonu ölçeğinde düşünmeyelim, konuyu ülke ölçeğinde düşünelim dedi. Ödeneklerin arttırılması konusunda bir ümidimiz vardı. Beklentimiz vardı. Afyon toplantısında da konuyu Sayın Başbakanımıza ilettim. Toplantı da KÖYDES ödeneklerinin yüzde yüz artacağını ifade etti, doğrusu bu bizi memnun etti. Doğrusu KÖYDES ödenekleri bizim beklentimizin çok çok üstünde çıktı. Kastamonu'nun yatırım almadığını sosyal medyadan eleştirenlere sesleniyorum Kastamonu’ya 51 ilin üstünde KÖYDES ödeneği hükumetimiz tarafından gönderilmiştir. Ödenek miktarı 17 Milyondan 44 Milyona kadar çıktı. Cide’ye de 3 milyona yakın ödenek gelecek. Bunun ile de kalmayacak Haziran ayında dağıtılacak 800 milyondan İlimize en yüksek pay gönderilecek” dedi.

“Evet demeyeceksiniz oyunuzu boş kullanın”

Konuşmasının son bölümünü 16 Nisan tarihinde yapılacak referanduma ayıran Milletvekili Murat Demir, dün Almanya’da yapılan PKK mitingine işaret ederek hala hayır vermek isteyenlerin fotoğrafa iyi bakmalarını, hayır vermektense boş oy kullanmalarını istedi. Demir, ”16 Nisan referandum sürecine girdik. 16 Nisanda sizlerin desteğine ihtiyacım var. Ülkenin sizin desteğinize ihtiyacı var. Ben buradan kararsız olanlara hatta CHP ye gönül vermiş kıymetli Cideli hemşehrilerime sesleniyorum. Evet noktasında vermeyebilirsiniz, saygı duyarım. Dün Almanya’da miting yapıldı. Almanya’da PKK terör örgütü miting yaptı. Alman ulusal kanalları canlı yayın yaptı. Artık neye evet neye hayır diyeceğiniz konusunda kararsız kalmayın. Vermeyi düşündüğünüz hayır oyunu boşa atın bak açık söylüyorum evet vermeyecekseniz boşa atın. Dün akşam TV'leri izlediyseniz görmüşsünüzdür, PKK terör örgütüne batılı güçler tüm desteğini veriyor. 16 Nisanda tarihinizin en kıymetli oyunu kullanacaksınız, lütfen buna dikkat edelim. Bu siyasi partilerin meselesi değil bu devlet meselesidir. Oy verirken düşünün biz Milletin yanında mı olacağız PKK'nın yanında mı olacağız, bir düşünün. Kimseyi suçlamıyorum. Ama ortada bir fotoğraf var. Hep beraber görelim bunu! Bu Fotoğraf için gereğini yapalım. Murat Demir için yapalım. Biz memleketimiz için her şeye varız. Ülke meselesi bu! Nasıl 1 Kasım’da yapıldı ise bu memleketin geleceği için gereğini yapalım. Bunu bekliyorum” diyerek sözlerine son verdi.

Konuşmalardan sonra iş makinesinin önünde kurban kesildi. Cideliler hemşehrileri Milletvekili Murat Demir ile hatıra fotoğrafı çektirdiler. Daha sonra Belediye Kültür Merkezi salonunda Belediye Başkanlığı katılanlara ikramda bulundu. Bu arada muhtarlar ve vatandaşlar Milletvekili Demir’e taleplerini ilettiler.

Milletvekili Murat Demir, Cide programını taziye ziyareti ile sonlandırdı. Milletvekili Demir, geçen hafta vefat eden Bahtiyar Gün’ün oğlunun evine giderek başsağlığı diledi.