Milletvekili Nazlıaka, 'Hayır' için destek istedi

'Hayır' için destek isteyen Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka:'16 Nisan'da hayırlı bir akşam olacak ve umutlar yeniden yeşerecek' dedi.

  • 3062
Milletvekili Nazlıaka, 'Hayır' için destek istedi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka referandum çalışmaları kapsamında geldiği Kastamonu’da vatandaşlarla bir araya gelerek hayır için destek istedi. Nazlıaka 16 Nisan’da Türkiye’nin gerçek gündemine döneceğini ve demokrasinin kazanarak umutların yeniden yeşereceğini ifade etti.

Anayasa Değişikliği Halk Oylamasına saatler kala Kastamonu referandum sürecinde adeta ziyaretçi akınına uğradı. Kastamonu’nun son ziyaretçisi Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka oldu. Vatandaşlarla bir araya gelen Nazlıaka referandumda neden hayır denemsi gerektiğini anlattı.

16 Nisan akşamında Türkiye’nin gerçek sorunlarına geri döneceğini ifade eden Aylin Nazlıaka, tarihi değiştirenlerin hayırcılar olacağını söyledi. Referandumun sonucunu sessiz seçmenin belirleyeceğini dile getiren Nazlıaka, özellikle kararsız seçmen üzerinde baskı oluşturulmaya çalışıldığını, referandumda evet oyu kullanacakların serbestçe hareket ederken sessiz çoğunluğa ve hayırcılara büyük baskı oluşturulduğunu kaydetti.

Referandumda seçmenin sandıkta sınırsız yetki isteyenlere ‘o kadar da kolay değil’ diyeceğini savunan Aylin Nazlıaka: “Bugün ‘evet’ kampanyasını yürütenler, serbestçe bu kampanyanın içerisinde yer alabilirken, ‘hayır’ kampanyasını yürütenler bir takım engellemelerle karşılaşıyorlar. Gözaltın alınıyorlar, tutuklanıyorlar, darp ediliyorlar. Çok basit bir örnek, benim bir üniversitede yapacağım konuşma son anda iptal edildi. Rektör bana telefon açıp ‘çok özür dilerim sayın vekilim, çok baskı altıdayım, bu etkinliği bu gün yapamayız, 16 Nisan’dan sonra yapalım’ dedi. Yani bütün bunlar bile ‘hayırcı’ların ne kadar yoğun baskı altında gösteriyor. Saha çalışmalarımızda özellikle iktidar partisi mensuplarının bile aslında ‘evet’i gerekçelendiremediğini ve bir ezber üzerinden konuştuğunu çok net gözlemledik. Biz neden ‘hayır’ dediğimizi biliyoruz. Ülkenin ‘evetci’ler, ‘hayırcı’lar vs. gibi bir takım ayrışmalardan bir an önce uzaklaşması ve referandum sonucunda ayrılığın, gayrılığın kalmadığı bir Türkiye’nin inşa edilmesini diliyorum. Önceki gün itibariyle yeni bir gelişme daha yaşandı. Sayın Bahçeli de eğer Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne yönelik olarak bir plan varsa, ‘burada bizim de oyumuzun rengi bellidir’ diyerek, ‘hayır’ oyu da verebileceğini gösterdi. Daha sonrasında resmi bir açıklama yaptılar ve bu açıklamayla oyunun gene ‘evet’ olduğunu ifade ettiler ama demek ki MHP Genel Başkanı’nın da kafasında bazı soru işaretleri var. Onun da içinin rahat etmediği bazı unsurlar var” ifadelerini kullandı.

Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka ayrıca son dönemlerde bazı anket şirketlerinin yanlı olarak milleti taraf yapmaya çalıştığını, ancak sandıktan hayır oyunun çıkacağını ve durumun yüzde 57 civarında olduğunu belirtti.

Devletin tüm imkânları kullanılarak gerçekleştirilen ‘evet’ kampanyalarına rağmen asıl kampanyayı milletin gerçekleştirdiğini, milletin gerçekleştirdiği kampanyanın da hayırlı kampanya olduğunu dile getiren Nazlıaka, 16 Nisan akşamında tüm baskılara ve yıldırmalara rağmen demokrasi şöleni yaşanacağını, millete vurulmaya çalışılan prangaların tekrardan millet tarafından kırılacağını aktardı.

Kazım BOLAT