'Milli İrade Bir Kez Daha Tecelli Etmiştir'

Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti)sandıktan tek başına iktidar olarak çıktığı 1 Kasım seçimleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

  • 347
'Milli İrade Bir Kez Daha Tecelli Etmiştir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Babaş; “Öncelikle 1 Kasım seçimlerinin Kastamonu’ya ve Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bugün itibarı ile Türk Milleti tüm Dünya Milletlerine gereken cevabı gerektiği yerde, yani sandıkta vermiştir. Milli irade bir kez daha tecelli etmiştir. Türk Milleti oynanan Bizans oyunlarına kulak vermemiş tüm muasır medeniyetlerde olduğu gibi son sözünü sandıkta söylemiştir.  Milletin iradesine ipotek koymak isteyenler hak ettikleri cevabı milletten en iyi şekilde almıştır. Bu zafer 78 milyonun zaferidir. Kazanan gençlerimiz, kadınlarımız, çiftçilerimiz, memurlarımız, işçilerimiz, emeklilerimiz ve esnafımız olmuştur. Kazanan 78 milyondur. Ak Parti bugün kesin olmayan sonuçlara göre Türkiye’de her iki kişiden birinin oyunu olarak tek başına iktidara gelmiştir. Millet AK Parti’ye ‘Tek Başına İş Başına’ demiştir” dedi. Ayrıca Babaş, bu sonuçların ülkeyi bölünmeye değil; bir olmaya, iri olmaya ve diri olmaya götüreceğini sözlerine ekledi.

‘TÜM DÜNYANIN GÖZÜ TÜRKİYE’NİN ÜZERİNDEYDİ’

Türk halkının ve Kastamonuluların göstermiş olduğu ilgi için de ayrı bir parantez açan Babaş; “Bilindiği üzere bu seçimlerde tüm Dünyanın gözü Türkiye’nin üzerindeydi. Bir tarafta ülkemizin bölgesinde göstermiş olduğu istikrarlı yürüyüşe sekte vurmak gayesinde olanlar, diğer tarafta ise Dünya mazlumları. 1 Kasım seçimleri Filistin’de, Myanmar’da, Doğu Türkistan’da ve birçok ülkede Dünya mazlumlarının yüzünü güldürmüştür. Bundan sonra bizlere düşen halkımızın göstermiş olduğu teveccühü yapacağımız hizmetlerle taçlandırmaktır” diye konuştu. Ayrıca Babaş; “Bugün burada Kastamonu hemşerilerimize özel olarak teşekkür etmek istiyorum. Kastamonu’da 28 yılın ardından bir ilk gerçekleşerek bir parti üç milletvekili çıkarmıştır. Bu başarıyı gösteren partinin AK Parti olması bizler için son derece gurur vericidir. Göstermiş oldukları teveccühten ötürü hemşerilerimize teşekkürü bir borç biliyorum. Artık hem yerel yönetim olarak hem de mecliste daha güçlüyüz.  Halkımızın bize göstermiş olduğu bu büyük destek omuzlarımızdaki yükü bir kat daha arttırmıştır. Biz şimdi tüm gücümüzle millete hizmet yolunda emin adımlarla ilerleyişimize devam edeceğiz. 1 Kasım seçimlerinin ülkemize, milletimize ve Kastamonulu hemşehrilerimize hayırlar getirmesini diliyorum. Yüce Rabbim çıktığımız bu hizmet yolunda bizleri utandırmasın” diyerek sözlerini noktaladı.