Muammer Güler 'Yüce Divan'a Gitmiyor

Dört eski bakanın Yüce Divan'a gönderilip gönderilmemesine ilişkin Meclis Genel Kurulu'ndaki gizli oylamanın ardından eski İçişleri Bakanı Muammer Güler için verilen 'Yüce Divan' önergesi 241'e karşı 258 oyla reddedildi.

  • 626
Muammer Güler 'Yüce Divan'a Gitmiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Meclis'te ilk olarak eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın Yüce Divan'a sevk edilmesiyle ilgili gizli oylama yapıldı. Daha sonra eski İçişleri Bakanı Muammer Güler için oylama yapıldı. Oylamada 241 kabul oyuna karşılık 258 ret oyuyla, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in Yüce Divan'a sevk edilmesi talebi reddedildi. Oylamada 6 milletvekili çekimser oy kullandı, 4 oy boş, 4 oy ise geçersiz sayıldı.

YÜCE DİVAN KARARI İÇİN 276 OY ŞART
Önergenin kabul edilmesi için 276 kabul oyu arandı. Toplantı yeter sayısı olmak kaydıyla gizli oylamada kabul oyu 276'nın altında olduğu takdirde Güler'in "Yüce Divan"a sevki kabul edilmemiş oldu.

Meclis'te her bakan için gizli oylama yapılıyor. Yüce Divan kararı için 276 evet oyu gerekiyor. Milletvekilleri evet, hayır veya çekimser oyu temsil eden işaretleri (Beyaz-evet, kırmızı-hayır, yeşil-çekimser) oy pusulalarından birini kapalı bölmelerde zarfa koyacak ve bu zarfları kutulara atıyor. 

DERYA YETİM - SİNAN USLU (İHA)