Müftü Aydın'dan israf uyarısı!

Kastamonu İl Müftüsü Osman Aydın, Ramazan ayı öncesinde tüm Müslümanları uyararak 'iftar sofralarınız israf sofraları olmasın' uyarısında bulundu.

  • 1708
Müftü Aydın'dan israf uyarısı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayının yaklaşmasıyla beraber hazırlıklarının tamamlandığını söyleyen İl Müftüsü Osman Aydın, Ramazan ayı için bu sene ‘Gelin Gönüller Yapalım; Bu Ramazan ve Her Ramazan’ adlı temasının kullanılacağını ifade etti. İl Müftüsü Osman Aydın, Müftülüğün Ramazan ayı faaliyetleri hakkında kapsamlı bilgiler verdi. Müftü Aydın rahmet ve bereket ayı olan Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kala vatandaşlara israf uyarısında bulunarak, 'iftar sofralarınız, israf sofrası olmasın' çağrısında bulundu.

“İSRAF FELAKETTİR”
Dünyanın birçok ülkesinde insanlar açlıktan ölürken, iftar sofralarında pek çok iftariyelerin çöpe gittiğini vurgulayan Müftü Aydın, "israf, felakettir. Eğer bir toplumun başına bir felaket gelecekse, bu felaket israftan gelir. İftar sofraları israf sofralarına dönüştürülmemeli. İsraf dinimizce de haramdır. İftarlarda birçok iftariye çöpe gitmektedir. Bunun yanında dünyada milyonlarca insan açlık nedeniyle ölmektedir. İsraf konusuna sadece Ramazanda değil, her zaman dikkat edelim. Çünkü israf, felaket habercisidir. Toplumun başına felaket ancak israfla gelir” uyarısında bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın her yıl Ramazan ayı geldiğinde Ramazan’ın manevi rahmet iklimini fırsat bilerek bir konuyu toplumun gündemine taşımaya çalıştığını dile getiren Müftü Aydın: “Gelin Gönüller Yapalım; Bu Ramazan ve Her Ramazan” başlığı altında bir toplumsal farkındalık oluşturmaya çalışacağız. Camilerimizde hazırlıklar tamamlandı. Yılanlı Cami, Hz. Pir Cami, Yavuz Tonbul Cami ve Kara Mustafa Paşa Cami’nde hatimle teravih namazı kılınacak. Ramazan ayı boyunca vatandaşlarımızdan gelebilecek sorulara karşı din görevlilerimiz vatandaşlarımızın hizmetinde olacak. Radyolarımızda Ramazan ayına özel programlar yapılacak. Sevgi Evleri, huzurevi, cezaevi gibi sosyal kurumlar ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik iftar programları tertip edeceğiz” diye konuştu.

FİTRE MİKTARI 15 TL
2016 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından fitre miktarının asgari 15 TL olarak belirlendiğini açıklayan İl Müftüsü Osman Aydın, belirlenen Sadaka-i Fıtır'da verilecek meblağ konusunda bir üst sınırın olmadığını, ideal olanın herkesin hayat standartlarına göre asgari günlük gıda harcamalarına denk düşecek bir meblağın verilmesi olduğunu, söz konusu meblağın, gıda gibi ayni olarak veya para şeklinde nakdi olarak da ödenebileceğini kaydetti.

Kazım BOLAT