Muhtar Hakan Çölez, bir ilke daha imza attı

Kuzeykent Mahallesi Muhtarı Hakan Çölez, 65 yaş ve üzeri ve fiziki olarak rahatsız olan mahalle sakinlerinin muhtarlık hizmetlerini evlerinde gerçekleştirdiklerini belirtti.

  • 4404
Muhtar Hakan Çölez, bir ilke daha imza attı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'nun en fazla nüfusuna sahip olma özelliği taşıyan Kuzeykent Mahallesinin Muhtarı Hakan Çölez, muhtarlık hizmetlerini pandemi döneminde mahalle sakinlerinin evinde gerçekleştiriyor.

65 yaş ve üzeri ve fiziksel olarak rahatsız mahalle sakinlerinin muhtarlıkla olan işlerini evlerinde gerçekleştirmeye başladıklarını belirten Kuzeykent Mahallesi Muhtarı Hakan Çölez; "Pandemi başladığı günden bu tarafa insanlarımızın muhtarlık ve mahalle içindeki işlerini kolaylaştırmak adına elimizdeki kısıtlı yetki ve yetersizliklere rağmen çok sayıda çalışmaya giriştik. Bunlar pandeminin getirdiği zor şartlarda fikir alarak ve paylaşarak gelişen çalışmalar. Önceliği evinden çıkmak istemeyen yada devletimizin getirdiği tedbirlerle beraber evinden çıkamayan ve Kastamonu'da ailesi olmayan ailelerimizin market ihtiyaçlarını karşılamak oldu. Bunu mahallemiz sınırları içindeki esnaflarımızla görüşüp kabul edenleri duyurarak başladık. Ardından evraklarının muhtarlığa bırakılıp bırakılmadığını takip etmek isteyenler için e-muhtar uygulamasını satın aldık ve ücretsiz bir şekilde mahallemizin hizmetine sunduk. Sosyal medya araçlarını genişlettik. Instagram, facebook, whatsapp'tan sonra telegram ve bip üzerinden de muhtarlığımıza ulaşımı kolaylaştırdık. Şimdi de malumunuz her ne kadar muhtarlıkta işlerimiz olsada hizmet alanımızın büyük çoğunluğu dışarıda ve personelimiz yok. Yaşlılarımız sağlık sorunları sebebi ve tedbirlerle beraber dışarıya çıkamıyorlar ya da kendilerini muhafaza etmek için çıkmak istemiyorlar. Bizde düşündük muhtarlığa gelip bizi bulamayıp tekrar geleceğiz diye kendilerini zorlayacaklarına mahallemizde yalnız yaşayan 65 yaş ve üzeri ya da fiziki olarak rahat hareket edemeyen komşularımızın muhtarlıkla alakalı imza ve mühür işlerini evlerinde gerçekleştirelim. Umarım bu çalışmayla devletimize destek insanımıza yardımcı olmuş oluruz. Pandemi sürecinde her zamankinden daha çok çalışmaya gayret ediyoruz." dedi.