Muhtardan şok tepki: 'Kastamonu sadece sahilden ibaret değil'

İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla ayda bir düzenlenerek geleneksel hale getirilen 'Halk Buluşması' toplantısından köy muhtarından beklenmedik tepki geldi. Yolunun yapılmasını isteyen muhtar Kastamonu'nun sadece sahil ilçelerinden ibaret olmadığını söyledi.

  • 5293
Muhtardan şok tepki: 'Kastamonu sadece sahilden ibaret değil'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Halkla buluşma toplantısı Vali Vekili Ünal Kılıçarslan başkanlığında gerçekleştirildi. Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya katılım çok az oldu. Kamu kurumlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarların dışında toplantıya iki vatandaş katıldı. Katılımın düşük olmasından yakınan Vali Vekili Ünal Kılıçarslan bu tür toplantıların amacının sorunlarının muhatapları ile bire bir görüşülerek çözüm yollarının bulunması olduğunu söyledi.

Halk buluşma toplantılarında vatandaşın kamu hizmetlerinden daha sağlıklı şekilde faydalanmasını amaçladıklarını ifade eden Vali Vekili Kılıçarslan, toplantıların iyi değerlendirilmesi gerektiğini, duyuru noktasında eksik kalan tarafların bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğine dikkat çekti.

“KASTAMONU SADECE SAHİL İLÇELERİNDEN İBARET DEĞİL”
Toplantının soru cevap bölümünde Gelinören Köyü Muhtarı Erdal Külcü’nün açıklamaları toplantıya damga vurdu. Köylerinde yol yapım çalışması olduğunu ve yol yapım çalışmalarını İl Özel İdaresi ekiplerinin yanı sıra kendi imkanları ile de sürdürdüklerini kaydeden Gelinören Köyü Muhtarı Erdal Külcü: “Köyümüzde devam eden bir yol çalışması var. Sağ olsun özel idaremiz çalışıyor, çalışmıyor dersek yalan söylemiş olurum. Lakin yol yapım çalışmasında kepçe ve kamyon ihtiyacımız var. Resmi kanallardan ilgililere taleplerimizi ilettik. Biz kamyon ve kepçe talebimiz ile yolun bir an önce bitirilmesi taraftarıyız. Normal şartlarda 3 günde bitecek iş uzadıkça uzuyor. Olan devletimize alıyor. Ne zaman talebimiz olsa makinelerin sahil ilçelerinde olduğu ve gönderilemeyeceği söyleniyor. Kimse kusurumuza bakmasın. Bu bir serzeniştir. Kastamonu sadece sahil ilçelerinden ibaret değil. Her iş sadece sahil ilçelerimizde yürümüyor. Böyle bir anlayışı kabul etmek mümkün değil. Tüm yetkililerimiz sesimizi duysun. Bu şekilde gerçekleşen ağır aksak işer yüzünden devletimizin kaynakları boşa kullanılmış oluyor, heba ediliyor” dedi.

“KONU MUHTARLIĞIMI BİTİRME NOKTASINA GETİRDİ”
Konunun basit bir konu gibi görünse de önemli olduğunu vurgulayan Muhtar Külcü: “Resmi yazışmalarla talepte bulunduğumuz kurumlardan sürekli ‘makine yok, makineler sahil ilçelerinde çalışıyor’ şeklinde açıklama duymak istemiyoruz. Biz de bu memleketin insanlarıyız. Sahil ilçelerine verilen değeri biz de görmek istiyoruz. Yol yapım çalışması devam eden köye kepçe ve kamyon göndermek o kadar zor değil. Bu ve bunun gibi konular beni muhtarlığımı bitirme noktasına getiriyor” diye konuştu.

“TEMELİ 30 YIL ÖNCE ATILDI; HALA BİTMEDİ”
Merkez Bulacık Köyü Muhtarı Hayati Bıyıklıoğlu ise Kadı Dağı Mevkisinde atıl durumda bırakılan okul binası hakkında konuşarak: “30 yıl önce okul binası olarak temeli atılan ve binlerce lira harcanarak yapılan bina atıl durumda bulunuyor. Yazıktır günahtır. Madem yapılmayacaktı neden temeli atıldı. Bina çöktü çökecek. Burası ya yıkılsın ya da yapılsın. Binanın olduğu alanın belli bir kısmı hazine arazisi olarak tescillendi. Hazine arazisi olduğu için hayvan bile otlatamıyoruz. Yetkililerimizden bu atıl durumda bırakılan bina için destek bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

Sorunları dinleyen Vali Vekili Ünal Kılıçarslan ise her iki konunun araştırılması ve çözümü noktasında kurumlar bazında ne yapılması gerekiyorsa yapılacağını dile getirdi.

Kazım BOLAT