Murat Demir, Sinop'un Gündemine Oturdu

Siyasete hızlı bir giriş yapan AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, Kastamonu'nun dışında Sinop'unda gündemine oturdu.

  • 484
Murat Demir, Sinop'un Gündemine Oturdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

1 Kasım Erken Genel Seçimlerinde AK Parti’den Kastamonu Milletvekili seçilen Murat Demir, Kastamonu’da kısa sürede yaptığı başarılı çalışmalarıyla sıkça adından söz ettirirken Sinop’unda gündemine oturdu. Kastamonu’da taraflı tarafsız herkesin büyük beğenisini kazanan Murat Demir, önceki gün Sinop’ta gerçekleştirilen Sinop İl Genel Meclisi toplantısında gündem konusu oldu.

Sinop İl Genel Meclisi Bağımsız Üyesi Abdullah Batur, Sinop İl Genel Meclisi toplantısında kürsüye çıkarak, Sinop’un kötü yönetildiğini belirtti. Eleştirilerine Sinop’taki kurumlardan örnekler vererek devam eden Batur, Sinop’taki bazı kamu kurum ve kuruluşların görevini yapmadığını ileri sürerek, AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir’e atıfta bulundu. Batur, konuşmasında, “Kastamonu’nun milletvekili Murat Demir, Ocak ayının ilk haftasında kapanan köy yollarının açılmasını bizzat yakından takip etti. Köy yollarının açılması esnasında yaşadığı bir sorunu ve köy yollarıyla ilgili yapılan çalışmaları sosyal paylaşım sitesinden yayınlayarak, bazı sitemlerde bulunuyor. Murat Demir, Karayolları 15. Bölge Müdürlüğünün karla mücadele çalışmalarına yeterince destek vermediğini belirterek, facebook’tan ‘karayolları beni hayal kırıklığına uğrattı, görevini layıkıyla yapmamıştır, zor durumdaki bir aileye köy yoluna 100 metre ileriye gidip yardım etmemiştir. Bu yüzden herkes hesap verecek, bundan da kimsenin şüphesi olmasın’ diye yazmıştır. Yani burada sayın vekil, bir hastayı 100 metre köy yoluna girip almıyorsunuz, birde saat 20.00’de telefonlarınızı kapatıyorsunuz diyor. İnsanlar, kış ayında aç, susuz, perişan iken siz, evinizde keyif yapıyorsunuz diyor. Bu açıklamaların üzerine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binalı Yıldırım, Karayolları 15. Bölge Müdürü Sami Uyar’ı görevinden alarak araştırmacı olarak Karayolları Genel Müdürlüğüne görevlendiriyor” dedi.

Sinop İl Genel Meclisi Üyesi Abdullah Batur, Karayolları 15. Bölge Müdürüne her türlü imkan ve olanak sağlanmışken, üst düzey bir maaş alırken Kastamonu için çalışmadığı ileri sürülerek, görevinden alındığını ifade etti. Batur, “Kastamonu’da Murat Demir, şehir için çalışmayan Karayolları Bölge Müdürünü görevden aldırırken, bizim vekiller ne yapıyor. Bizim vekillerden bir tanesi, Sinop’a 1 milyon lira para gönderdik diyor. Ama bu para nerede belli değil. Sorduğumuz zamanda cevap yok” şeklinde konuştu.

(İHA)